Међународни Еуро шоу денс фест у Кањижи

КАЊИЖА: Међународни фестивал у модерном плесу „Еуро шоу денс фест“ одржан је 27. пут у Кањижи, уз учешће такмичара из шест земаља.
д
Фото: Dnevnik.rs

На подијуму спортске хале „Бање Кањижа“ и Дома уметности ОКУ „Кнеса“ наступило је више од 1.500 плесача из 50 клубова из Мађарске, Босне и Херцеговине, Хрватске, Румуније, Словачке и Србије.

- Јако нам је драго да је ове године дошло више реномираних клубова из Србије чији плесачи су освајали награде на међународним такмичењима, а такође и већи број учесника из Словачке. Много квалитетних солиста, парова, плесних група и формација допринело је да овогодишњи фестивал буде на изузетном нивоу - каже главна организаторка Ержебет Сајко из Удружења сценских игара „Прима Примисима“ из Кањиже.

Плесачи су се надметали у четири узраста у разним дисциплинама модерних плесова, наступивши у преко 370 кореографија. Финале је био најступ најбоље оцењених за новчане награде, које су следиле и свим кореографима победника у финалном надметању. У соло наступу победу и новчану награду освојила је Наташа Милић из Плесног клуба „Импулс“ из Новог Сада, са кореографкињом Снежаном Андрејевић. Из Новог Сада стигао је и победнички пар Елеонора Савић и Луна Ђорђевић са кореографкињом Јованом Иконић, из „Професионал денс студија”.

Фото: Dnevnik.rs

У конкуренцији малих плесних група победу и новчану награду освојио је Денс клуб „Партизан 2” из Новог Сада кореографкиње Саше Јандрић, који је у одлучујућем наступу за нијансу био бољи од Плесног клуба „Макс денс“ из Бечеја. Највредније награде у конкуренцији формација и плесних тимова, освојили су плесачи из Румуније и Мађарске.

- Увек нам је лепо на гостовањима у Кањижи, а можемо да се похвалимо да смо са нашим солистима и групама освајали прве награде и многа признања у великој конкуренцији – каже Снежана Андрејевић из новосадског Плесног клуба „Импулс“. - Модеран плес је веома привлачан за младе и мислим да је вишеструко користан, не само зато што је у тренду, него што и много значи за развој девојчица и девојака, да воле музику и плес и да се правилно развијају.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.5965
Најновије вести