Цревар шеста у Европи, штафета близу олимпијске визе

БУДИМПЕШТА: Српска пливачица Ања Цревар освојила је шесто место у финалу трке на 400 метара мешовито, док је мушка штафета 4 x 100 метара била седма првог дана Европског првенства у пливању у Будимпешти.
c
Фото: Tanjug/ OKS

Цревар је трку испливала у времену 4:40,84. што је три секунде спорије од њеног личног и државног рекорда.

Злато је освојила мађарска пливачица Катинка Хосу, док су сребро поделиле Мађарица Викторија Михаљвари и Британка Ејми Вилм.

Штафета Србије у саставу Стјепановић, Николић, Барна, Аћин била је седма и остварила време које их готово сигурно води на Олимпијске игре у Токију.

Српски репрезентативци трку су завршили у времену 3:13,73 и за 18 стотинки поправили резултат из квалификација.

Србија је тренутно на 14. месту у трци за Токио и готово сигурно ће учествовати на највећој смотри светског спорта на коју иде 12 екипа са Светског првенства у Гвангџуу плус четири најбоље по резултату.

Злато у штафетној трци је припало Русији, Британци су били други, док су бронзу освојили Италијани.

Одличан утисак оставио је и српски пливач Чаба Силађи, који је у дисциплини 100 прсно заузео 12 место.

Силађи је остварио резултат 59,72, поново је отпливао „А“ олимпијску норму и био само 32 стотинке од свог личног и државног рекорда.

Највреднији резултат првог дана такмичења забележио је Рус Климент Колесников, који је у полуфиналу трке на 50 леђно оборио светски рекорд.

До циља је дошао за 23,93. и тако за седам стотинки надмашио досадашњи најбољи резултат планете, који је такође био у његовом власништву.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести