ЧУЛА СЕ ХИМНА СРБИЈЕ Сара Ћирковић освојила титулу шампиона Европе; „Очекујте медаљу на ОИ”

БЕОГРАД: Српска боксерка Сара Ћирковић освојила је титулу шампиона Европе, пошто је данас у финалу шампионата у Београду, у категорији до 54 кг, убедљиво савладала Румунку Лакрамиоару Перијок.
Боксерски савез Србије
Фото: Боксерски савез Србије

Ношена подршком са трибина хале "Александар Николић" млада представница Србије на Олимпијским играма у Паризу освојила је прво сениорско злато, након што је освајала титуле првака Европе и света у омладинској конкуренцији.

Ћирковић је освојила прво злато за Србију на шампионату у Београду.


Пресрећна сам и препоносна, очекујте медаљу на ОИ у Паризу

„Пресрећна сам и препоносна јер сам на свом првом сениорском Европском првенству и то на домаћем терену освојила злато, рекла је српска боксерка Сара Ћирковић.

Ћирковић је у финалу категорије до 54 кг убедљиво савладала Румунку Лакрамиоару Перијок.

"Меч је био јако добар, задовољна сам, добра противница, добар темпо. Очекивала сам тежак меч", истакла је Ћирковић и захвалила се навијачима на подршци, посебно онима који су допутовали из Братунца, Малог Зворника и Зворника.

Ћирковић ће представљати Србију на Олимпијским играма у Паризу.

"Могу да обећам да ћу се добро спремити, тако да очекујте медаљу", поручила је Ћирковић.


Претходно је Кристина Нађ Варга, у категорији до 48 кг, поражена у финалу од Рускиње Јулије Чунгалакове и освојила је сребро.

Још две српске репрезентативке касније се боре за злато - Наталија Шадрина против Рускиње Нуне Асатријан, у категорији до 60 кг, као и Кристина Калухова, у категорији до 63 кг, против Елене Бабичеве из Русије.

Српски женски тим освојио је још седам бронзаних медаља, укупно рекордних 11 на шампионату Старог континента.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести