Де­вет ме­да­ља за Ср­би­ју на Светском купу у саватеу у Вараждину

У хрватском граду Вараждину и тамошњем Спортском центру “Арена”, одржан је клупски Светски куп у саватеу. На овом такмичњеу наступила су и три клуба из Србије, са укупно 11 спортиста, који су освојили укупно девет медаља - четири златне и пет бронзаних.
Savate Srbija
Фото: Приватна архива

До најсјајнијих одличја стигли су јуниори: Јован Вагић (до 65 кг, КБС Нови Сад), Крста Јанковић (56 кг) и Марко Видаковић (75 кг, обојица из СБК Рума), као и јуниорка Ања Обрадовић (60 кг, СК Војводина, Нови Сад). Бронзане медаље припале су кадету Петру Јованову (50 кг, СБК Рума), јуниорки Јелени Седоглавић (70 кг) и јуниору Алекси Гуши (65 кг, КБС Нови Сад), као и сениорима Бојану Ђекићу (+ 85 кг, КБС Нови Сад) и Дејану Марјановићу (85 кг СК Војводина, Нови Сад).

Наши саватисти приказали су одличне борбе, а у финалима били су без пораза. Колико је такмичење у Вараждину било јако, најбоље сведочи податак да наша три светска првака - Петар Јованов, Дејан Марјановић и Бојан Ђекић - нису успели да се пласирају у финале, већ су морали да се задовоље бронзаним медаљама. Пехар за најбољег такмичара Светског купа добио је наш такмичар Јован Вагић из Новог Сада. 

Са спортистима су у Хрватској били и селектор репрезентације Србије Мирослав Оџић, односно тренер Срђан Надрљански из Новог Сада, као и судије Маја Оџић из Новог Сада и Миодраг Ракић из Руме.

А. П.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести