Ђерић и Беђик вицешампиони Европе за сениоре до 23 године

КРУШВИЦЕ: Српски дубл скул у саставу Игор Ђерић и Александар Беђик освојио је сребрну медаљу на Европском првенству за веслаче до 23 године у пољским Крушвицама.
serbian-rowing.org.rs
Фото: serbian-rowing.org.rs

Ђерић и Беђик, којима је такмичење у Пољској било прво на великој међународној сцени у дубл скулу, трку су извеслали у времену 6:49.99.

Тријумфовали су Грци Каландаридису и Стергиакасу (6:47.96), док је бронзана медаља припала Словенцима Кребсу и Аљанчићу (6:55.29).

– Пресрећан сам што сам успео да се од конкуренције сениора до 23 године опростим европском медаљом. Један од циљева у финалу био нам је да докажемо да смо бољи од Словенаца Кребса и Аљанчића, седмог дубл скула на свету. Успели смо у томе, не и да освојимо злато, јер су Грци данас били бољи. Међутим, немамо за чим да жалимо. Пружили смо свој максимум и постали европски вицешампиони – истакао је штрокер Александар Беђик.

И Игор Ђерић, који ће и догодине моћи да се такмичи у конкуренцији млађих сениора био је презадовољан резултатом у Крушвицама.

– Финале је је било изузетно тешко. Одлично смо кренули, а фокус нам је био на словеначком чамцу од кога смо убедљиво поражени у квалификацијама. И док смо њега држали под контролом у средишњем делу трке изненадили су нас Грци Каландаридису и Стергиакасу. Сјајно су извеслали тај део. Претекли су нас у другој четвртини трке, покушали смо да их стигнемо у трећој, али су одбранили наш напад, тако да смо остали на другом месту. Без обзира на то презадовољан сам сребрним одличјем у Пољској које ће ми бити огроман подстрек за наредну сезону, моју опроштајну када је конкуренција млађих сениора у питању – рекао је Игор Ђерић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести