Дивљи вепрови одбранили титулу шампиона Србије 

КРАГУЈЕВАЦ: Крагујевачки Дивљи вепрови одбранили су титулу шампиона Србије у америчком фудбалу, пошто су у изузетно неизвесном и узбудљивом 13. издању Serbian Bowl-а, у прелепој атмосфери стадиона “Чика Дача”, пред око 2.000 гледалаца, савладали новосадске ГАТ Дјуксе, резултатом 24:16.
americki fudbal
Фото: Tanjug (wildboars.rs)

Напад Крагујевчана је у прва два покушаја без већих проблема стигао да противничке “црвене зоне”, али не и да поентира, што су гости најпре казнили филд голом Горана Зеца, а затим са два тачдауна дошли до великих предности (16:0), саопштио је клуби из Крагујевца.

Међутим, у финишу првог полувремена домаћи су коначно поентирали, пасом Далтона Оливера ка Филипу Недељковићу (16:7), после чега је у другом делу сусрета виђена потпуно другачија слика.

Одбрана Вепрова, на челу са МВП-ем финала, Милорадом Новаковићем, у потпуности је зауставила противничке атаке, док је напад коначно почео да материјализује своје шансе.

Оливер је у трећој деоници са енд зоном спојио Страхињу Степовића, а онда и други пут Филипа Недељковића, за потпуни преокрет - 21:16.

Победу тима Wild Boars у последњој четвртини осигурао је кикер Петар Гоић, сигурним извођењем филд гола.

Имали су и Дјукси прилику да се врате у утакмицу и ураде нешто више, али је одлична одбрана Крагујевчана осујетила све њихове покушаје далеко од енд зоне.

Спектакл на највећем крагујевачком стадиону уприличио је наступ једног од најбољих метал бендова у региону, “Forever Storma”, а уприличена је и додела признања најбољим играчима у све три сениорске лиге.

Крагујевчани су тако у 12. наступу у финалу дошли до седме титуле у клупској историји.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести