Донирана спортска опрема основним школама у АП Војводини

Седамнаест основних школа у Војводини добило је данас уговоре о додели спортске опреме и реквизита обезбеђених преко Савеза за школски спорт Војводине из донације холандске Хуманитарне организације „Sports for Children Foundation“.
09112021- Basta_dodela ugovora
Фото: Покрајинска влада

Уговоре су представницима школа уручили  покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и председник СШСВ Бранислав Тешић.

Секретар Баста је овом приликом истакао да је реч о сјајној иницијативи Савеза за школски спорт Војводине и његових партнера, захваљујући којој су школе у Војводини добиле квалитетне репариране гимнастичке справе за наставу физичког, у вредности између 80 и 100 хиљада евра.

„Опрема је изузетно квалитетна. Није нова, али је у веома добром стању и сигурно ће нашим основцима помоћи да боље савладају гимнастику у својим школама“, казао је Баста.

Он је додао да су у првом кругу опрему добиле школе које су најугроженије и којима је била најпотребнија, а почетком наредне године очекује се испорука другог дела донације.

Фото: Покрајинска влада

Председник Савеза за школски спорт Војводине Бранислав Тешић рекао је да је ова иницијатива заједнички реализована са Савезом за школски спорт и педагоге физичке културе Града Суботице и школицом спорта из Суботице „SuTeam“.

Он је нагласио да је донирана опрема коришћена у холандским школама, те да је комплетно репарирана и веома квалитетна.

„С обзиром на то да тренутно нисмо у могућности да набављамо опрему за школе, ова донација ће сигурно допринети бољој настави физичког“, казао је Тешић. 

Међу донираном опремом су струњаче, шведски сандук, гимнастичке клупе, шведска звезда, голови за рукомет.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести