Покрајински секретар Дане Баста у Сомбору: „Мостонга” јарко осветљена

СОМБОР: Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, у пратњи градоначелника Антониа Ратковића и његових сарадника обишао је Градску халу „Мостонга“ поводом недавно завршеног пројекта замене расвете у свим салама где се одвијају спортски тренинзи и такмичења. Замену расвете комплетно је финансирао Покрајински секретаријат за спорт и омладину, а захваљујући томе стекли су се бољи услови за одржавање тренинга и спортских манифестација.
11102021_Sombor_04
Фото: Покрајинска влада

Покрајински секретар Баста рекао је да је задовољан како је пројекат замене расвете у више мултифункционалних сала овог спортског комплекса реализован.

- Овде је Покрајинска влада уложила 8.386.000 динара. Расвета је стварно постављена онако како треба, стварно су услови савршени. Чули смо да се преко 30 клубова овде бави спортским активностима, имају своје тренинге, тако да смо изузетно задовољни што смо могли да поправимо услове у овој хали – казао је покрајински секретар и нагласио да је са градоначелником Ратковићем причао и о неким даљим заједничким акцијама и улагањима у спортску инфраструктуру у овом граду - Сомбор је увек добар партнер Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и Покрајинској влади, тако да у наредном периоду планирамо даље да улажемо у спорт, у спортску инфраструктуру и да радимо лепе ствари за спортисте у Покрајини – најавио је Баста.

Фото: Покрајинска влада

Домаћин, градоначелник Ратковић подсетио је да је комплетан пројекат адаптације осветљења у Градској хали финансиран из средстава Покрајинског секретаријата.

- Драго ми је што је данас секретар имао прилику да види како су та, не мала средства утрошена. Свакако да је била потреба да сви клубови који тренирају имају што боље услове, пре свега за тренажне процесе, а свакако и за одигравање својих утакмица. Оно што је битно је да су замењени рефлектори и да се данас овде, у нашој градској хали, налазе рефлектори јачине од 63 до 375 вати - истакао је градоначелник Ратковић захваливши се Секретаријату на подршци.

Фото: Покрајинска влада

Посета ресорног покрајинског секретара била је прилика да се званично отвори „Трофејна сала“ у склопу Градске хале „Мостонга“, за коју је Дарко Косановић, директор Спортског центра „Соко“ појаснио да је својеврстан омаж свим сомборским спортистима и клубовима који су својим одрицањем, трудом и залагањем допринели да Сомбор, буде препознат не само на српској и европској, него и светској односно олимпијској сцени.    

М. Мћ

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести