ДРУГО КОЛО КУПА СРБИЈЕ У СТРЕЉАШТВУ: Крагујевчани до три злата

Репрезентативци из редова крагујевачког „Чика Мате“ освојили су три златне медаље у другом колу Купа Стрељачког савеза Србије малокалибарским оружјем одржаном у Новом Саду.
s
Фото: ССС

Најзаслужнија за биланс крагујевачког клуба је Теодора Вукојевић, која је изборила две најсјајније медаље у троставу. Била је најбоља и у сениорској и у јуниорској конкуренцији. У сениорском финалу иза себе је оставила две чланице Новог Сада, Сању Вукашиновић и Александру Хавран. У борби за јуниорско злато одлучивале су нијансе. Идентичан резултат – 589 кругова постигле су Вукојевићева и Хавранова, али је Теодори припало злато због већег броја унутрашњих центара. Иначе, Александра Хавран је доминирала у првом колу, заслуживши и сениорско и јуниорско злато, а то такмичење су због учешћа на Светском купу, Вукојевићева и Вукашиновићева, прескочиле.

Теодорин клупски друг Милутин Стефановић је освојио злато у гађању из тростава у конкуренцији сениора. Друго место припало је Лазару Ковачевићу (Јагодина 92), а успешном дану Крагујевчана је сем, Вукојевићеве и Стефановића, допринео и Марко Ивановић, трећепласирани сениор. У јуниорској конкуренцији најпрецизнији је био Петар Ердеи (Нови Сад 1790).

Јасмина Миловановић (Академац) је, као и у првом колу, била најуспешнија у гађању спортским пиштољем за даме. Убедљиво је тријумфовала испред две чланице Новог Београда-Ушће, Марте Нововић (најбоља јуниорка) и Јоване Тодоровић.

Много разлога за задовољство имао је и Срђан Миловић, стрелац Универзала М,  који је победио у обе неолимпијске дисциплине пиштољем – стандардним и пиштољем средишњег паљења.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести