КУП СРБИЈЕ У СТРЕЉАШТВУ: Тандем са по два злата у нишком „Чаиру“

Двоје стрелаца су изборили по две златне медаље у трећем колу Купа Стрељачког савеза Србије за млађе категорије („Б“ програм) одржаном у нишком СЦ „Чаир“.
1
Фото: ССС

Кристина Пејовић (Нови Београд Ушће) је тријумфовала у категоријама млађих јуниорки и кадеткиња ваздушним пиштољем, погодивши 369 кругова.

Кадет Новог Сада 1790 Тома Ердеи је пушком забележио 584 круга, што је био најбољи резултат у конкуренцијама кадета и млађих јуниора. Треће коло је уједно и последње квалификационо за финале Купа. Ердеи је једини учесник који на финале иде са максималних 36 бодова. Он је у сва три кола победио у такмичењима кадета пушком за шта је добио по 12 бодова. У конкуренцији млађих јуниора је био други на претходна два кола, иза Стефана Аговића („Драган Јевтић Шкепо“), који је пропустио такмичење у Нишу.

У надметању ваздушном пушком за млађе јуниорке поново се неколико такмичарки приближило остварењу од апсолутиних 400 кругова. Најближа је била Ива Ракоњац (Панчево 1813), погодивши 399.

Њен клупски друг Марко Нинковић је био најпрецизнији пиштољем у мушкој конкуренцији са 559 кругова.

У пионирској категорији највреднији резултат серијском ваздушном пушком постигла је Наталија Живковић (Колубара) – 188, док се у гађању пиштољем највише истакла чланица београдског Ресника, Хана Ђурић (188 кругова).

 Финале Купа ССС у „Б“ програму, за које се квалификовало по десет стрелаца са највише бодова у свакој дисциплини, је наредног викенда (16. и 17. март) у Новом Саду.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести