Џудо селекције Србије завршиле припреме у Бањи Кањижи

Репрезентативне селекције Србије у џуду завршиле су двонедељне припреме у Бањи Кањижа, које су биле прво окупљање кадетске, јуниорске и сениорске репрезентације од почетка пандемије.
М. Митровић/Џудо селекције на завршетку припрема у Бањи Кањижи
Фото: М. Митровић/Џудо селекције на завршетку припрема у Бањи Кањижи

Камп у Кањижи је окупио око 60 репрезентативаца у мушкој и женској конкуренцији и тренера националних селекција, а захваљујући добрим условима и предузетим епидемилошким мерама, све је протекло у најбољем реду, без иједног случаја инфекције.

Председник Џудо савеза Србије, амбасадор Србије у Будимпешти Иван Тодоров посетио је репрезентативце и истакао  да је ово било битно окупљање, поготово што смо у олимпијској години имали пет-шест кандидата за одлазак на Олимпијаду у Токио. 

- Последњих пет месеци џудисти су тренирали индивидуално и први пут чим се побољшала епидемиолошка ситуација Савез је учинио све, заједно са Бањом Кањижа, установом са којом имамо дуготрајну сарадњу, да се под специфичним условима организују припреме, што је нови почетак након почетка пандемије. Добра вест је да ћемо крајем септембра или почетком октобра имати регионални тромеч у Будимпешти између Мађарске, Аустрије и Србије. Живот на татамију полако се враћа у нормалу, али морамо да са придржавамо свих упустава - рекао је Тодоров.

Он је додао да према расположивим информацијама најизвесније је да ће крајем октобра бити почетак ИЈФ тура, а да је до краја године у плану да се одржи Светско првенство.  Што се тиче сарадње са Кањижом, Тодоров је рекао да џудисти овде редовно долазе и да ће наставити праксу да све  селекције користе изванредне могућности које пружа Бања Кањижа.

Председник кањишке општине Роберт Фејстамер нагласио је да се већ дуго година ради на томе да и спортска инфраструктура буде одговарајућа за веће манифестације.

- Локална самоуправа сматра да су врхунски и рекреативни спорт једна врста туристичке понуде па је стратешки правац и приоритет да се развија одговарајућу инфраструктуру - рекао Фејстамер.

Директорка Бање Кањижа Снежана Аџић предочава да је спровођење оваквих припрема захтевало спровођење посебних превентивних мера.

- Сви запослени у Специјалној болници за рехабилитацију Бања Кањижа захвални су Џудо савезу Србије што нам је указао поверење за одржавање камп репрезентативних селекција у нашој установи. Све је протекло у најбољем реду, сви учесници се кућама враћају здрави, јер су спортисти били дисциплиновнаи и придржавали се свих епидемиолошких мера. Ово је за нашу установу био велики тест који смо прошли и ми смо спремни да прихватимо и друге врхунске спортисте на припреме – казала је Снежана Аџић.

Спортски директор Ненад Михаиловић констатовао је  да су испуњена сва очекивања и да је спроведен програм припрема.

- Задовољни завршавамо ову акцију, у којој смо отпочели другу фазу специфичних тренинга и очекујемо даљи развој ситуације у погледу календара међународних такмичења, па ћемо тако ускладити наше активности на припремамам репрезентативних селекција - рекао је Михаиловић.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести