Дунав осигурање Спортске игре младих одржане на Златибору

ЗЛАТИБОР: Друга станица Каравана радости и пријатељства Дунав осигурање Спортских игара младих за 2021. годину био је Златибор, где су се школарци из овог краја такмичили у пет спортова.
sim
Фото: SIM Srbije, Stefan Cvetković

Церемонија отварања одржана је на Краљевом тргу, а пламен пријатељства запалили су некадашњи СИМ-овци, шампиони Србије у нордијском скијању Ана Јеремић и Андрија Величковић и шампионка Србије у каратеу Јована Аћимовић.

У име домаћина, децу учеснике Игара, родитеље и организаторе, на челу са председницом СИМ Србије Маријом Михајловић, поздравио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

„Хвала вам што сте одабрали баш Златибор као организатора Игара. Надам се да смо као домаћини испунили очекивања такмичара. Ми постајемо светска туристичка дестинација у области припрема спортских екипа и у том контексту стварамо и леп амбијент за децу, све младе људе, који овде могу да одраде своје припреме, да се баве рекреацијом и да остваре своје циљеве“, рекао је Стаматовић.

Он је подсетио да су многе наше спортске звезде, екипе, репрезентације, баш са Златибора кренуле пут великих светских успеха.

„Наредне године можете очекивати још боље услове, надам се без ових епидемилошких ограничења. Желим свима пуно среће и успеха, на такмичењу, најбитније је да се дружите и да водите рачуна о свом здрављу и о здрављу својих најближих“, истакао је Стаматовић.

Церемонији отварања присуствовали су и капитен фудбалера Златибора Милан Јездимировић, кошаркаш Златибора Лазар Јоксимовић, параолимпијац Александар Радишић, регионални директор Спортских игара младих Тихомир Гудић, Никола Новаковић, директор ЦРЦ Златибор и други.

„Спортске игре младих су веома битна манифестација која окупља велики број деце. Уз све то иде и дружење које је заштитни знак Игара. Деца кроз спорт постају бољи људи, спорт је после образовања најважнији за децу и кроз спорт стварају добре навике и особине које их касније прате кроз живот. Резултати дођу или не дођу, неки ће наставите спортске каријере, али најважније је да се баве спортом“, рекао је Јездимировић.

Такмичења у атлетици, одбојци, Лино између две ватре, баскету 3 на 3 и фудбалу (Кока Кола куп и мали фудбал) одржана су уз максимално поштовање свих епидемиолошких мера које су у борби против корона вируса прописали Влада Србије и локални Кризни штаб.

Најбољи са државног финала, као и свих претходних година, учествоваће на регионалном финалу у Сплиту, заједно са вршњацима из Хрватске и Босне и Херцеговине.

У Србији, Дунав осигурање Спортске игре младих, одржавају се под покровитељством председника Александра Вучића, уз подршку Владе Србије.

Генерални спонзор је компанија Дунав осигурање, а престижни пул спонзора чине и компаније “Кока Кола”, УЕФА Фоундатион, Електропривреда Србије, Банка Поштанска штедионица, Нафтна индустрија Србије и Подравка Србија.

EUR/RSD 117.5607
Најновије вести