Ејоф: Џудиста Рајичић освојио бронзу

Српски џудиста Александар Рајичић је четвртог такмичарског дана на Европском олимпијском фестивалу младих које се одржава у Бакуу освојио бронзану медаљу у категорији до 73кг.
Aleksandar Rajičić/OKS
Фото: ОКС/Александар Рајичић

После пет борби, од којих је само једну изгубио, у сјајној борби у репесажу против Самсера из Турске је дошао до заслужене бронзе. Након доделе медаља је рекао да је од прве до последње борбе било јако тешко и додао:

„Последњу борбу сам радио против противника из Турске од кога сам већ једном изгубио. Од почетка борбе сам губио, али сам успео да се вратим и освојио треће место. Презадовољан сам резултатом јер сам дао све од себе.“

У женској конкуренцији у категорији 52кг је наступила Теодора Ћопић коју је на путу за медаљу у четвртфиналу зауставила победница турнира Елин Хенингер из Холандије, након чега је Теодору у репесажу савладала Теодора Сантос из Португала. 

Атлетичарка Ивана Илић је резултатом 24,79 секунди освојила 6. место у финалу трке на 200м, а Ксенија Опанковић је у квалификацијама дисциплине бацање копља резултатом 46,50м заузела 10. место и тако изборила пласман у финале.

Бициклисти су се данас такмичили у друмској трци дужине 75км за дечаке и 50км за девојчице. Србију су представљали Михаило Столић и Игор Надовеза који су заузели 50. и 65. место у коначном пласману. У женској конкуренцији је наступила Бојана Вујасиновић која је заузела 60. место са временом 1:31.55.

Пливачица Нина Станисављевић је наступила у трци на 100м прсним стилом у резултатом 1:11,49 прво обезбедила пласман у четвртфинале, након чега се у полуфиналној трци са петим временом пласирала у финале које је на програму данас.

У истој дисциплини у мушкој конкуренцији је наступио Никола Лазаревић и пласирао се у полуфинале након чега је заузео 12. место временом  1:05.81. 

Јана Марковић је у трци на 100м леђно  у времену 1:06.07 након полуфинала заузела 16. место у коначном пласману.

Братислав Пешић је у квалификацијама трке на 50м слободним стилом заузео 25. место са временом 24.49 секунди.

Кошаркаши су данас имали дан паузе пред данашњи полуфинални меч који играју против репрезентације Турске.

У завршну фазу такмичења улазе као први из групе где су победили у све три утакмице које су одиграли против репрезентација Француске, Азербејџана и Хрватске.

Рукометаши ће се данас борити против репрезентације Словеније за пласман од 5. до 8. места.

М. К.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести