ЕП Баку: Троставаши промашили медаљу

Мушка сениорска репрезентација Србије заузела је седмо место у троставу (3 пута 40 метака) на Европском првенству малокалибарским оружјем у Бакуу.
Trostav
Фото: Dnevnik.rs

Појединачно је најуспешнији био Миленко Себић на 14. позицији, Стеван Плетикосић се пласирао десет места ниже, а Милутин Стефановић заузео је 34. место.

Србија је до пред крај такмичења била је у кругу екипа које су се равноправно бориле за место на победничком постољу, али је у финишу промашила медаљу. Одскочила је и злато освојила Белорусија, друго место припало је Норвешкој , а треће Немачкој. Српски трио је у квалификационом делу, на основу кога се одређује екипни пласман, скупио 3.427 кругова, девет мање од немачког. Имали смо шансе и за појединачно финале, од кога Себић није био далеко, али попустио је у финишу. – Наши стрелци су се углавном добро борили, али генерално гледано по оваквим условима нисмо конкурентни. Разлог је што немамо стрелишта на којима би наши стрелци малокалибарским оружјем тренирали током целе године , и на отвореном и у затвореном простору - рекао је спортски директор репрезентације Срећко пејовић.. Мушки део српске репрезентације је завршио учешће на ЕП, а данас на ватрену линију у троставу за даме (3 пута 20 метака) излазе сениорке Ивана Анђушић Максимовић, Андреа Арсовић и Драгана Тодоровић и јуниорке Милица Бабић, Сања Вукашиновић и Невена Армуш. Такмичарке спортским пиштољем Зорана Аруновић, Бобана Величковић и Јасмуна Миловановић ће гађати први део квалификација (30 метака прецизном паљбом).      

С. Р.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести