ЕП У КАЈАКУ Српска ризница богатија за сребро и бронзу

Српски кајакаши освојили су две медаље последњег дана на Европском првенству на Ади Циганлији – сребрну и бронзану.
Nebojša Grujić i Marko Novaković  Foto: Tanjug
Фото: Небојша Грујић и Марко Новаковић  Фото: Танјуг

Прво је  Марко Драгосављевић освојио бронзану медаљу у дисциплини К1-200, да би нешто касније до сребрног одличја дошли Небојша Грујић и Марко Новаковић у дисциплини К-2 200. Србија има три медаље, пошто су јуче Марко Томићевић и Миленко Зорић освојили злато у дисциплини К2-100, уз нови светски рекорд.

Милица Старовић је била четврта у једноседу на 500 метара, Николина Мијушковић у једноклеку на 200 пета, Симо Болтић и Страхиња Стефановић су у двоседу на 500 били седми, а Биљана Релић девета на 200 метара.

„Презадовољан сам како сам извеслао трку, била је изузетна конкуренција. Можда сам могао и боље у финишу, што би вероватно донело злато. Али, не могу да жалим. На добром сам путу. Циљ ми је Светско првенство у Португалу у августу“, рекао је Драгосављевић.

Србија има три медаље, пошто су јуче Марко Томићевић и Миленко Зорић освојили злато у дисциплини К2-100, уз нови светски рекорд

Небојша Грујић и Марко Новаковић освојили су сребрну медаљу, а мало им је фалило да се оките најсјајнијим одличјем. Шпанци Саул Кравиото и Кристиан Торо су ипак били бржи у завршници.

„Цела трка је била занимљива, нијансе су одлучиле. Сада су победили они, следећи пут можда ми будемо бржи. Задовољни смо, заиста је леп осећај.Следи нам пауза седам дана а онда почетак припрема за Светско првенство“, рекао је Грујић.

Фото: Марко Драгосављевић Фото: Танјуг

Марко Новаковић није крио задовољство.

„Ушли смо у трку са најбољима, потрудили се да им задамо проблем. Успели смо у томе, али су Шпанци на крају победили и честитамо им. Било је уживање на стази, уз подршку са трибина. Ово ми је прва медаља из Београда са међународних такмичења и има посебан значај. Носићу лепе успомене са овог такмичења“ казао је Марко.

Тренер Урош Павловић је веома задовољан сребром.

„Добро су стартовали, били сигурни и одржавали маскималну брзину. Скоро целу трку су водили. У финишу их је претекао чамац Шпаније. То је посада која је на Олимпијским играма у Рију освојила златну медаљу. Сви у тиму смо презадовољни“,  казао је Павловић.    

С. Р.

 

 

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести