Кајакаши Томићевић и Зорић шампиони Европе уз светски рекорд

БЕОГРАД: Српски кајакаши Марко Томићевић и Миленко Зорић постали су шампиони Европе у двоседу на 1.000 метара на првенству у Београду.
kajak tomicevic zoric
Фото: Youtube Printscreen

Светски прваци и олимпијски вицешампиони додали су сада европско злато на Ади Циганлији и то пошто су претходно имали континентално сребро и две бронзе.

Српски двојац завршио је трку у времену од 3:04.940 минута и поставио светски рекорд, сребро је припало Немцима Максу Хофу и Маркусу Гросу, а бронза шпанској посади и тандему који је држао претходни рекорд Франсиско Кубелос - Ињиго Пења.

Томићевић: Шта више да пожелим?

Марко Томићевић изјавио је да су испунили велику жељу и примарни циљ ове сезоне.

Немам шта више да пожелим. Хтели смо злато и да се покажемо пред нашим људима. Пресрећан сам... Имали смо подршку породица и навијача, то нам је дало снагу, рекао је Томићевић за РТС.

Он је додао да је српски тандем имао слаб старт трке, али да га то није пољуљало на путу до злата.

Држали смо наш ритам и били одлични до краја. Овом трком испунили смо главни циљ ове године, каже српски кајакаш.

Томићевића и Зорића у августу у Португалији очекује напад на одбрану светског злата.

Сада је изазов да одбранимо светску титулу, а после тријумфа у Београду идемо растерећени. Битно нам је Светско првенство, али је такмичење у Београду било важније, закључио је Томићевић, са Зорићем члан посаде који има и олимпијско сребро из Рија.

Удовичић: Кајак још једном блиста у пуном сјају!

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је кајакашима на освојеном злату.

Кајак још једном блиста у пуном сјају! Наши сјајни момци, наш двојац Марко Томићевић и Миленко Зорић постали су шампиони Европе и тиме још једном потврдили да су увек најбољих међу најбољима! Честитам Марку и Миленку, њиховом стручном штабу и Кајакашком савезу Србије на овом успеху , наводи се у честитки министра Удовичића, саопштено је из Министарства омладине и спорта.

И председник Србије Александар Вучић честитао је српским кајакашима освајање златне медаље на Европском првенству у Београду.

Честитам српским кајакашима Марку Томићевићу и Меленку Зорићу освајање злата у трци двоседа на 1000 метара на Европском првенству у Београду!, написао је Вучић на свом Твитер налогу. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести