Кајакашка репрезентација Србије на припремама у Чуругу

Најбољи српски кајакаши су се вратили из Сегедина са првог Светског купа. Понедељак је слободан дан, а већ од уторка почињу последње припреме за Европско првенство у Београду.
grujic novakovic srebro 1
Фото: Грујић и Новаковић, фото: КСС

База до доласка у главни град 3. јуна биће Чуруг.

„Светски куп у Сегедину је протекао у зони наших очекивања у циљу припрема за Европско првенство у Београду. Задовољни смо освајањем медаља. Видели смо шта штима, шта не. У одређеним посадама тредба да се дораде неке ствари. Имамо још три недеље припрема, две у Чуругу и последњу у Београду. То је време које је потребно да се достигне форма за ово важно такмичење“, рекао је Бора Сибинкић, селектор кајакашке репрезентације Србије.

Фото: Селектор Бора Сибинкић, фото: КСС

Подсећамо, на Светском купу у Сегедину златну медаљу су освојили Марко Томићевић и Миленко Зорић у двоседу на 1.000, те Небојша Грујић и Марко Новаковић сребро у двоседу на 200 метара. Српски такмичари су веслали у још 11 финала: Милица Старовић (К-1 200 и К-1 500), Биљана Релић (К-1 200), Николина Мијушковић (Ц-1 200), Николина Молдован и Оливера Молдован (К-2 500), Николина Молдован, Милица Старовић, Кристина Бедеч, Марија Достанић (К-4 500), Кристина Бедеч (К-1 5000), Страхиња Стефановић (К-1 200), Марко Драгосављевић (К-1 200).

Европско првенство у Београду на програму је од 8. до 10. јуна на Савском језеру.

Фото: Томићевић и Зорић, фото: КСС

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести