Европска лига младих: Србија убедљиво до визе за финални турнир

OСИЈЕК: Српска јуниорска репрезентација ваздушном пушком забележила је и трећу победу у квалификацијама Европске лиге младих (стрелци од 14 до 18 година) за Регион „Исток“ и као прва у групи прошла на финални турнир, који ће бити одржан у Финској.
Reprezentacija-Srbije-ELM 2018-kvalifikacije-Osijek
Фото: ССС

У последњем колу квалификационог турнира у Осијеку Србија је убедљиво победила домаћина Хрватску са 22:2 у поенима из појединачних дуела. Марија Коларевић је директног ривала Естеру Херцег савладала са максималних 8:0 (стрелци у сваком појединачном сусрету гађају четири серије од по десет дијабола, бољи у серији добија два поена, уколико је нерешено сваком иде по поен). Свих осам поена Србији је донео је и Алекса Митровић, који је за противника имао Јосипа Сикавицу, док је Марија Завишић победила Мелани Глад са 6:2.

За Србију, која је првог дана надмашила Украјину и Русију (у оба меча је било 14:10), у Осијеку су још гађали Марија Малић и Ђорђе Савић. Уз нашу селекцију даље је прошла и Русија, која је као и Украјина и Хрватска забележила једну победу, а имала је највише поена из појединачних двобоја.

Репрезентација Србије је на финалном турниру Европске лиге младих 2017, одржаном у Осијеку, освојила бронзу.

Српски тим ваздушним пиштољем је у последњем колу победио Хрватску са 15:9 и освојио треће место у групи. На финални турнир пласирале су се  Украјина и Русија. У победи против Хрватске учествовали су Катарина Марицки, Теодора Симић и Стефан Попаживанов. Нашу земљу су представљали и Јелена Тодоровић и Вукашин Лазић.

На финалном такмичењу учествоваће осам селекција пушком и исто толико пиштољем.

Европска лига младих, квалификације РегионаИсток

Пушка, последње коло: Украјина - Русија 6:18, Србија - Хрватска 22:2 ( Марија Коларевић - Естера Херцег 8:0, Марија Завишић - Мелани Глад 6:2, Алекса Митровић - Јосип Сикавица 8:0).

Пласман: 1. Србија 3 победе (50 поена из појединачних дуела), 2. Русија 1  (40), 3. Украјина 1  (32), 4. Хрватска 1  (22).

Пиштољ, последње коло: Хрватска - Србија 9: 15 (Маријана Матеа Штрбац - Катарина Марицки 3:5, Мартин Јозић - Стефан Попаживанов 4:4, Ивор Чајко-Топић - Теодора Симић 2:6), Украјина - Русија 14:10.

Пласман: 1. Украјина 3 победе (56), 2. Русија 2 (49), 3. Србија 1 (27), 4. Хрватска 0 (12).

По прве две репрезентације прошле су на финални турнир.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести