Фабрици посетио тренинг српских параолимпијаца

БЕОГРАД: Шеф Делегације ЕУ у Србији амбасадор Сем Фабрици и председник Параолимпијског комитета Србије, Зоран Мићовић посетили су данас тренинг двојице параолимпијских спортиста који се припремају за Игре у Токију, које почињу 24. августа.
Ambasador_Fabrici_u_poseti_parolimpijcima
Фото: EU info
Два стрелца ће учествовати у делегацији од 20 спортиста који ће се такмичити у Токију у седам параолимпијских спортова.
Фабрици и Мићовић су разговарали о изазовима параолимпијаца, као и шире заједнице особа са инвалидитетом, посебно у време пандемије, и о потреби да се ова заједница боље интегрише у друштво.
Фабрици је подржао јаче партнерство Делегације ЕУ са Параолимпијским комитетом Србије поводом предстојећих због могућности додатног напретка у Токију.
"Ми се у Европској унији свим срцем залажемо и радимо на пуној инклузији свих рањивих и маргинализованих група. Нико не сме да буде заборављен у савременим демократским друштвима. У Србији, ЕУ подржава особе са инвалидитетом кроз читав низ пројеката чији је циљ брисање физичких граница, попут рампи, приступа јавним објектима, опремања и прилагођавања школа, али и подизање свести и аспект креирања политике у области образовања, спорта и социјалне инклузије ради стварања друштва за све", поручио је Фабрици.
Додао је да је да га радује могућност додатног напретка ка важном циљу и то заједно с Параолимпијским комитетом. "Честитам Србији на већ освојеним медаљама у Токију. Жељно ишчекујем исти успех на Параолимпијади у Јапану. Срећно свима, навијаћемо за вас", додао је Фабрици.
Мићовић је казао да се наставља сјајна сарадња Делегације ЕУ у Србији и Параолимпијског комитета Србије која је започела још пре неколико година.
"Захваљујући и овој подршци наша организација је оствареним спортским и организационим резултатима на најбољи начин презентовала и државу Србију и Параолимпијски покрет и његове вредности", рекао је Мићовић и захвалио Фабрицију и Делегацији Европске уније на наставку сарадње за коју очекује да ће додатно побољшати права особа са инвалидитетом у нашем друштву.
EUR/RSD 117.1627
Најновије вести