Филиповић се окитио златом на регати у Италији

Српски веслачи освојили су последњег дана такмичења три медаље на престижној интернационалној регати „Паоло Д’ Алоја“, која је одржана у Пиедилуку, уз учешће великог броја најбољих светских асова овог спорта.
Aleksandar Filipovic
Фото: Александар Филиповић, фото: ВСС

Бриљирао је Александар Филиповић, окитио се златном медаљом у скифу, тријумфовавши у финалу са резултатом 7:16.39. Сребро је припало Румуну Михаиу Чурити (7:16.85), а бронза Швајцарцу Сталхбергу (7.20.88).

Четверац Ненад Беђик, Александар Беђик, Милош Васић, Мартин Мачковић је излио бронзано одличје извеславши финалну трку у времену 6:12.06. Злато је  освојила посада Јужноафричке Републике (6:09.65), а сребро Италија (6:09.92).

„Српски репрезентативци имали су успешан наступ на изузетно јакој регати у Италији. Честитам освајачима медаља. На такмичењу у Пиедилуку смо добили значајне информације које ћемо искористити за даље тренажне планове и припреме за Европско првенство у Луцерну, крајем маја и потечком јуна“, истакао је координатор програма за сениоре и млађе сениоре Небојша Илић.

Јована Арсић је суботњој бронзи у женском скифу придодала сребро у истој дисциплини. У финалу Арсићева је с временом 8:10.77 прошла кроз циљ као друга, иза Украјинке Дијане Димченко (8:05.30), а испред Маике Дајкман из Намибије (8:12.22).

„Јована је оставила позитиван утисак у Пиедилуку тим пре што је веслала у скифу после вишегодишње паузе наступа у овој дисциплини. У конкуренцији 29 такмичарки, међу којима су биле неке од најбољих светских скифискиња данашњице, освојила је медаље и првог и другог дана“, казао је координатор програма за женско веслање Душан Ковачевић.

Милош Станојевић је био први испод црте за постоље у скифу за лаке веслаче, с резултатом 7:32.96 заузео је четврто место. Медаље су освојили Италијан Мартино Горети (7:22.25) и Швајцарци Џулијан Милер (7:25.51) и Матијас Фернандез (7:26.77).

С. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести