Финале СИМ у Сплиту: Сви малишани су победници

СПЛИТ: Велико регионално финале Спортских игара младих (СИМ) у Сплиту улази у завршницу, а иза 1.000 школараца из Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске су два изузетно узбудљива и емоцијама набијена такмичарска дана.
sim
Фото: SIM

Медаље су већ подељене, утисци се слежу, а најважнији је тај да су и ове године на Играма сви победници, јер Игре су ту да младима отворе видике, да им пруже прилику да стекну много нових пријатеља из других земаља и да науче неке од најважнијих животних лекција - о толеранцији, фер-плеју, здравом животу, тимском духу, другарству… 

"У протекла два дана такмичари су показали изузетну спремност и жељу за победом. Сви заједно напредујемо из године у годину, подижући лествицу самима себи. Долазе нам све уиграније екипе и све боље припремљени појединци, који доказују да Спортске игре младих схватају озбиљно и да поред тога што им је циљ да се током целе сезоне лепо друже и добро забаве, једнако желе да на терену покажу колико су вредно тренирали и шта све умеју", изјавила је спортска директорка СИМ Србија Зорица Мијатовић.

Ипак, како истиче, на њу је посебан утисак оставило то што су на Играма и овог пута рођена предивна пријатељства међу децом из све три земље.

"То можда најбоље илуструје пример да наши такмичари из Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске, током повратка са спортских терена у смештај, у аутобусу углас певају песме са сва три говорна подручја, а атмосфера је увек таква да вам срце заигра од радости када их видите на окупу", истакла је Мијатовићева.

Јовановић: Поносна сам, посебно на децу из Србије

Председница Спортских игара младих (СИМ) за Србију изјавила је вечерас да је поносна на децу региона која се друже и такмиче на регионалном финалу у Сплиту, а посебно на децу из наше земље.

"Утисци су заиста феноменални, познато је да у Играма победе на терену нису приоритет, али ја сам поносна на нашу децу, све СИМ-овце, како из Србије, тако из региона. Показали су и спортски дух, борили се у духу фер-плеја. Многи су победили, неки су изгубили, али су достојанствено прихватили пораз и наша мисија је и са те стране успела. Поносна сам на децу, посебно на децу из Србије и задовољна сам резултатима", рекла је Јовановић Танјугу.

Она је додала да после шест месеци сезоне нема умора и да сви из тима једва чекају наредну сезону.

"Дечији осмеси покрећу да радите и јаче и више и боље. И када видите колико овде у Сплиту деца уживају просто вам је срце пуно и већ живите за нову сезону", казала је Јовановићева.

А следећа сезона требало би да буду проширена за бар још једну земљу, Северну Македонију или Мађарску.

"Надамо се да ће тако и бити, постоји наш тим за међународну сарадњу и политику који ради на томе и сигурни смо да ће породица бити богатија већ наредне године", поручила је Јовановићева.

Спортске игре младих свечано се затварају сутра увече спектакуларном церемонијом на сплитској Риви.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести