ФИНАЛНИ ТУНРИР ЕВРОПСКЕ ЛИГЕ МЛАДИХ У СТРЕЉАШТВУ: Србији измакао меч за бронзу

Српска репрезентација ваздушном пушком је у врло драматичној и изједначеној завршници такмичења по групама на финалном турниру Европске лиге младих у Талину остала без пласмана у мечеве за медаље.
1
Фото: Тим Србије, фото: ССС

Српски стрелци су у Групи 1 прве фазе поделили треће и четврто место са Украјином. Међутим, наша репрезентација, у којој су били Љиљана Цветковић, Наталија Павловић, Вељко Јанковић и Стефан Аговић, а водио ју је тренер Иван Манојловић, није била далеко од друге позиције, која је водила у меч за бронзу.

Украјина, Шведска и Србија су у групи забележиле по две победе, а шведски тим је због већег броја поена освојених у мечевима избио на друго место и прошао у дуел за бронзану медаљу. Мађарска је била прва у групи са четири победе, Шведска је са 57 поена била друга, а Србија и Украјина су сакупиле по 48 поена. У другој групи Норвешка је била прва са четири победе, Италија друга са три, трећа Аустрија са две, четврта Финакс са једном и пета Естонија без победа. У борби за бронзу Шведска је победила Италију са 84:68. У дуелу за злато Мађарска је победила Норвешку са 83:69.

Г. М.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести