Град Београд делио признања спортистима са инвалидитетом

БЕОГРАД: Спортистима са инвалидитетом уручена су признања за најуспешније појединце и колективе, а истакнуте су и организације које су допринеле успешном раду ССОСИБ-а.
zeljko dimitrijevic
Фото: Youtube Printscreen

У свечаној сали Скупштине Града, председник ССОСИБ-а Велимир Кнежевић је данашњи скуп назвао празником спорта истакао да су за то су најзаслужнији такмичари.

У име Града присутне је поздравила секретарка Наташа Станисављевић, која је навела да се сваке године повећавају средства којима се дотирају невладине организације, па је тако за Спортски савез особа са инавлидитетом у протекле четири године издвојено више од десет милиона динара.

"То је конкретна подршка која вам омогућава да искажете све потенцијеле, али вам уједно пружа такве услове како бисте били оно што сте данас, најбољи спортисти са инвалидитетом у нашем граду. За те намене смо у следећој години предвидели увећање за 10 одсто и овом приликом позивам Спортски савез особа са инавлидитетом и друге организације да се пријаве на наше редовне конкурсе, јер је то нешто што Град Београд може да уради како бисте имали средства и услове да искажете свој максимални потенцијал", рекла је Станисављевић.

Она је истакла да је за Град Београд важно да се изграде спортска инклузивна игралишта за децу, што ће следеће године у Београду бити и реализовано.

За најбоље међу најбољима, проглашени су Жељко Димитријевић (најбољи бацач чуња) и Данијела Даца Јовановић - жена која је била и репрезентативка у пливању и прва жена која је освојила највиши планински врх Европе, репрезентативка са бројним медаљама у парабициклизму, врхунска сада И у паратеквонду.

За најбољи спортски колектив ове године је признање добио кошаркашки клуб у колицима "Сингидунум".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести