Хокејаши Воше пружили снажан отпор лидеру

НОВИ САД: Војводина – Триглав 2:4 (1:2, 0:2, 1:0).
vojvodina triglav, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

Ледена дворана Спенса, гледалца: око 400, судија: Алексић (Београд), линијске судије: Диманић (Нови Сад), Фазекаш и Пердув (Суботица). Стрелци: Акимов у 9. и Комазец у 52. за Војводину, а Јенко у 10, Грошељ у 13, Лампич у 30. и Зупан у 32. минуту за Триглав. Искључења: Војводина 10 минута, Триглав 12 минута.

ВОЈВОДИНА: Белић, Годбут, Парент, Акимов, Бабић, Ченгери, Дергачев, Дроздик, Екмешић, Гунер, Јерковић, Јешић, Комазец, Лаптев, Меселеyија, Милићевић, Милојковић, Мирковић, Николић, Пајић, Радосављевић, Тумбас.

ТРИГЛАВ: Пелко, Ус, Ахачич, М. Бан, У. Бан, Грошер, Хочевар, Јанко, Лампич, Логар, К. Поточник, М. Поточник, Шкрјанец, Штенклар, Тавчар, Терликар, Вилфан, Зупан.  

Хокејаши Војводине забележили су и пети пораз у Интернационалној лиги у утакмици с Триглавом, али су оставили сасвим солидан утисак. Новосађани су први меч пред својом публиком у новој сезони отворили изванредно, повели су голом Руса Свитослава Акимова, али нису дуго успели да одрже предност. Словенци су врло брзо преокренули резултат и већ после прве трећине имали предност.

У наставку игре водила се велика борба, црвено – бели су дуго успешно парирали тренутно водећој екипи лиге, а онда су, за само два минута, примили још два гола. Интересантно је да су Новосађани у последњем периоду игре били бољи ривал, иако још увек нису потпуно спремни, а успели су, после сјајне асистенције Радосављевића, преко Драгана Комазеца да смање резултат. Међутим, у финишу сусрета нису имали среће, јер су у једном тренутку имали и два играча више на леду, али нису успели да постигну погодак.

За хокејаше Војводине нема одмора, већ данас на свом леду на Спенсу дочекују, у дербију зачеља, екипу Црвене звезде из Београда, а утакмица почиње у 19 часова.

Г. К.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести