Хокејаши Звезде шампиони после 13 година

Хокејаши Црвене звезде ннови су шампиони Србије.
hokejasi zvezde, hokej savez srbije
Фото: Хокејаши Звезде с пехаром, фото: Савез хокеја на леду Србије

После тријумфа у првој утакмици финалне серије плеј-офа резултатом 6:2, београдски црвено-бели су и у реваншу у Новом Саду савладали Војводину са 7:1 и заслужено стигли до титуле првака после 13 година.

Звездини оклопници су оправдали улогу фаворита, ове сезоне у првенству забележили су све победе и заслужено су дошли шампионског пехара.

Већ после три минута Звезда је повела, а стрелац је био Сабадо. Да би у финалној серији могло да буде више узбуђења најавио Лаптев изједначујућим голом у деветом минуту. Међутим, до краја прве трећине Звезда је поново стекла предност голом Даниела.

То као да је поколебало домаће хокејаше и пољуљало њихово самопуздање па је квалитет хокејаша Црвене звезде дошао до изражаја.

Београдски црвено-бели су до краја утакмице још пет пута затресли мрежу ривала и стигли до убедљивог тријумфа, а у стрелце су се уписали капитен Бркушанин и по два пута Шефић и Клука.

Војводина - Црвена звезда 1:7 (1:2, 0:2, 0:3)

ВОЈВОДИНА: Белић, Гудбоут, Дергачев, Јерковић, Бабић, Акимов, Лаптев, Тумбас, Мирковић, Радосављевић, Ценгери, Кохолов, Милићевић, Томашевић, Екмечић, Милојковић, Дроздик.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранковић, Митић, Подунавац, Новаковић, Ђумић, Шефић, Клука, Сабадош, Костев, Бркушанин, Бјелогрлић, Керезовић, Анић, Пајевић, Бучкин, Даниел, Вучуревић, Марковић, Звицк, Вукићевић, Новаковић, Гачић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести