ХОРОР НА КЛИЗАЛИШТУ ИЗГУБИО СВЕСТ, пао и повредио врат!

Холандски брзоклизач, вишеструки светски и олимпијски шампион Кјелд Најс (Нуис) колабирао је у недељу увече након трке на 1.000 метара у оквиру Светског купа у Солт Лејк Ситију (САД).
1
Фото: Youtube Printscreen

Најс (34) је наступио у последњем, десетом пару ове дисциплине и остварио солидан резултат и четврто место, а само га је девет стотих делова секунде делило од бронзане медаље.

Иако је трку завршио сасвим нормално, успорио, махнуо гледаоцима и раскопчао тркачки комбинезон, Најс је на свеопште изненађење пао преко заштитних тврдих сунђера распоређених око ледене стазе и потом остао да лежи на леђима, раширених руку и ногу, али потпуно свестан.

Након медицинске интервенције и паузе од десетак минута Најс је изнет на носилима и са заштитном крагном око врата.

Према извештајима холандских медија Холанђанин је након трке на кратко изгубио свест и због тога доживео незгодан пад при којем је повредио врат.

Холандска брзо-клизачки савез КНСБ саопштио је накнадно "да се чини да је све у реду" са Најсом, али да је он пренет у болницу где се раде додатни тестови. Сумња се на поремећаје у срчаном раду.

Најс је иначе жива и активна легенда холандског спорта, троструки олимпијски победник, 2018. на 1.000 и 1.500 метара, а 2022. на 1.500 метара. Он је и светски рекордер у тој дисциплини са резултатом 1.40.17 који је постигао 2019. године, управо на најбржем леду на свету, у Солт Лејк Ситију.

Холанђанин је иначе први и једини клизач који је пробио брзинску баријеру од 100 километара на сат, додуше у специјалним условима, на замрзнутом језеру, иза специјално преуређеног возила. Рекорд износи невероватних 103 км/х и постављен је прошлог лета у Норвешкој.

Курир

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести