Игњатовић завршила шеста за највећи успех српског скијања

ЛЕНЗЕРХАЈД: Скијашица Невена Игњатовић остварила је најбољи резултат у историји српског скијања освајањем шестог места у алпској комбинацији у швајцарском Лензерхајду на Светском купу.
Nevena Ignjatović foto: youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Игњатовић је трку у слалому завршила у времену 2:03.24, чак испред легендарне Ларе Гут и светске вицешампионке Мишел Гисин.Прво место је освојила Венди Холденер из Швајцарске (2:01.18), друга је била Италијанка Марта Басино (2:02.73), а трећа избила на прву позицију резултатом 2:01,18, а Марта Басино на другу, па је Буцик Ана Буцик (2:02.74).

Игњатовић, која ће носити заставу Србије на отварању Зимских олимпијских игара у јужнокорејском Пјончангу, зарадила је нових 40 бодова.

Игњатовић и Ски савез "заратили" због чланова тима за ЗОИ

БЕОГРАД:  Најбоља српска скијашица Невена Игњатовић након данашњег историјског шестог места у комбинацији у швајцарском Лензерхајду изразила је незадовољство што Скијашки савез није прихватио да са њом на Олимпијске игре у Пјончанг путују сви чланови и најавила да ће затражити помоћ од ОКС и Министарства спорта.

"Није у реду, мислим да заслужујем бољи третман", рекла је она за Курир.Убрзо потом, саоопштењем се огласио председник Извршног одбора Скијашког савеза Александар Цветић.

"Невена је део Олимпијског тима, понављам тима и Ски савеза који јој је омогућио услове ове године као никада пре. У Савезу су редом и радом унесене промене које су резултирале променама у организационом и финансијском систему функционисања, где су и резултати које је и она постигла, последица више новца и бољих услова. Пошто смо озбиљан Савез ми смо ту да испуњавамо програмске циљеве и захтеве такмичара, а не личне жеље појединаца. Стављам тачку на све до краја ЗОИ. О свему осталом радо ћу аргументовано после Игара", поручио је он.

Игњатовићева ће на отварању ЗОИ носити заставу Србије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести