Инвикта бајк из Новог Сада обележио сезону

Бициклиста новосадског клуба Инвикта бајк Душан Калаба генерални је победник Купа Србије у друмској вожњи, у конкуренцији 41 возача из 16 клубова, који су имали основ за бодовање у генералном пласману.
с
Фото: Л. Бакмаз/Бициклисти Шида

Он је стартовао у шест, од девет трка које су бодоване за национални Куп: четири пута је победио и два пута је освојио друго место, што је било вредно збира од 170 бодова, 27 више у односу на другопласираног члана краљевачког Металца Марка Томића, који је стартовао осам пута. Треће место освојио је Јован Дивнић из београдског Партизана са 120 бодова у шест трка. Екипно: 1. Борац Чачак, 2. Инвикта бајк Нови Сад, 3.Црвена звезда Београд.

У конкуренцији сениорки категоризовано је 19 дама, у 11 клубова, што је уочљив помак у односу на претходне године, када је о женском такмичењу на два точка реч. До последњег искушења, у низу од девет куп такмичења, три девојке су конкурисале за победнички пехар у размаку од само осам бодова. На крају, победила је Александра Совиљ из кулског Хајдука са 201 бодом, са по три победе и три друга места, док је два пута била трећа. Шиђанка Бојана Јовановић на другом месту заостала је пет, а Маја Савић из новосадског Дубла, на трећем месту, осам бодова. Екипно: 1. Елите Нови Сад, 2. Шид, 3. Хајдук Кула.

У јуниорској конкуренцији најбољи су Дејан Цогољевић (Борац Чачак) и Марија Павловић (Полицајац Баоград), а у кадетској Гаврило Марковић (Партизан Баоград) и Јована Малетић (Инвикта бајк Нови Сад).

Што се планинског бициклизма тиче, главну реч у такмичењу за Куп Србије водили су такмичари новосадског Инвикта бајка. У осам трка победник Никола Бренесел је, у конкуренцији 25 такмичара из 12 клубова, са три победе и два друга места сакупио 150 бодова, а његов клупски друг Давид Демер 136. Трећи је био члан Орловца из Црне Траве Алек Бонев: само три пута је стартовао и сва три пута је победио за збир од 90 бодова и треће место у генералном пласману. Екипно: 1. Инвикта бајк Нови Сад, 2. Фридом Нови Сад, 3. Орловац Црна Трава.

Шиђанке су доминирале у конклуренцији дама стазама Фрушке горе. Међу 11 бодованих бициклисткиња из осам клубова, победница је Бојана Јовановић из Шида са убедљивих 205 бодова. Шест пута је побеђивала у седам трка у којима је стартовала и једанпут је била друга. Чланица новосадског Вела Јована Јовановић на другом месту имала је 42 бода мање, док је Јована Радовановић из шидске Једносте била трећа са 71 бодом.  Екипно: 1. Шид, 2. Фрушка гора Мала Ремета, 3. Једнота Шид.

Претходну годину у јуниорској конкуренцији обележили су Дамјан Станишић (Рашка) и Катарина Маринац (Елите Нови Сад), а у кадетској Стефан Давидов (Спутњик Ваљево) и Јована Малетић (Инвикта бајк Нови Сад).

Пригодну свечаност у Шиду, на којој су уручене медаље и пехари бициклистима који су тријумфовали у генералном пласману Купа Србије, на завидном нивоу организовали су клубови из тог места Шид и Једнота, под покровитељством Бициклистичког савеза Србије.

Л.Б-з

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести