Историјски тријумф Борковића, Боже правде у Бахреину

БАХРЕИН: Српски аутомобилиста Душан Борковић остварио је данас историјски тријумф, пошто је славио на другој трци другог викенда TCR шампионата у Бахреину.
dusan borkovic
Фото: Tanjug/video arhiva

Борковић је фантастичном вожњом освојио 25 бодова, уједно ушао у историју као први српски возач који је тријумфовао на кружним стазама у светским оквирима.

У његову част, на данашњи велики празник Васкрс, у Бахреину се свирала српска химна “Боже правде”.


Честитка премијера

Упућујем Вам најискреније честитке на историјском успеху који сте остварили у Бахреину. После титуле европског шампиона, освојили сте светски трон и постали први српски возач који је тријумфовао на једној од трка светске серије, навео је председник Владе РС Александар Вучић у честитки.
Он је истакао да нас историјска победа Борковића и српска химна интонирана њему у част на дан Ускрса, чини неизмерно поносним и улива наду да српски аутомобилизам има светлу будућност. 
Уверен сам да ћете својим талентом, напорним радом и свесрдним ангажовањем освајати трофеје на тркама које су пред Вама, наводи се у честитки премијера Вучића. 

Српски аутомобилиста славио је са временом 20:20.221, а иза њега су остали Џејмс Неш (20:24.375) и Уго Валенте (20:25.082).

Борковић је дан раније, у првој трци возећи Алфа Ромео Ђулијету за грузијски тим “GE Force“, освојио четврто место и 12 бодова.

Он је претходно највећи успех у каријери било друго место на WTCC трци у Јапану 2015. године.

Борковић сада заузима друго место у генералном потетку са 51 бодом, само један мање од водећег Француза Жана Клода Верњеа.
Наредна трка у TCR шампионату вози се од 4. до 6. маја у Спа Франкошампу у Белгији.


Предосетио сам, сјајно што сам славио на Ускрс

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић изјавио је да је пресрећан што је највећу победу у каријери остварио на тако велики празник као што је Ускрс.
Већ после квалификација и прве трке у суботу осетио сам да овде могу да постигнем велики успех. Стартна позиција у другој трци дала ми је за право да се надам најбољем. Иако сам слабије стартовао, знао сам да ако се изборим с Мађарима у првом кругу могу да дођем до победе, рекао је Борковић.
Он је додао да је пресрећан што је постао први Србин који је тријумфовао у трци овако великог шампионата.
Даћу све од себе да и у наставку сезоне останем на високом нивоу. Желео бих да се захвалим навијачима, спонзорима, читавом тиму и свим сународницима. Поздрав свим навијачима у Србији, желим вам Срећан Ускрс. Христос воскресе, поручио је Борковић.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести