Ивана Шпановић изборила норму за ОИ у Токију

БИРМИНГЕМ: Српска атлетичарка у скоку удаљ Ивана Шпановић остварила је данас норму за Олимпијске игре у Токију, пошто је на митингу Дијамантске лиге у Бирмингему скочила 6,85 метара.
Ivana Spanovic/Fonet
Фото: FoNet

Тај скок оставрила је у трећој серији, скочивши за три центиметра више него што је било потребно да се избори учешће на ОИ наредне године.

Овим резултатом Шпановицева је у Бирмингему заузела друго место, док је прво припало Белгијанки Нафисату Тијам, која је имала центиметар бољи резултат од српске атлетичарке.

Исти резултат као Шпановићева оставрила је Катарина Џонсон-Томпсон из Велике Британије.

Био је ово први њен први наступ од јула, када је у Мађарској повредила пету, а овим резултатом Шпановић је обезбедила учесће и на завршном митингу Дијамантске лиге.

"Задовољна сам квалитетом самог такмичења, како свог личног наступа тако и осталих такмичарки. Срећна сам што сам обезбедила место у финалу, иако сам пропустила доста у овој сезони. Важно је да су све серије биле добре, због бојазни од преступа и могућности обнављања повреде нисам била опуштена, али ипак сам успела да остварим добар резултат. Ових дана ћемо знати где ћу наступати даље", рекла је Шпановић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести