Ивана Шпановић освојила Дијамантску лигу, Синанчевић трећи у Цириху

Српска атлетичарка Ивана Шпановић освојила је Дијамантску лигу у Цириху. Она је тријумф однела сјајним скоком у последњој серији од 6.96 м.
spanovic2
Фото: Tanjug (Ennio Leanza/Keystone via AP)
У Италији, Шведској и Швајцарској је дошла до првог места, друга је била у Норвешкој, а пратила ју је Малаика Михамбо са 29 бодова, па је Шпановићева тријумфовала за 31 бодом.
Кади Сања је одмах повела скоком од 6.83, Ивана је брзо пришла првим скоком од 6.80, затим и са 6.81, у трећој серији имала је 6.55, у четвртој 6.71, да би у петој преузела прво место са 6.88. И у шестој серији је скочила 6.96 и само потврдила доминантан наступ.
Фото: Tanjug (Ennio Leanza/Keystone via AP)
Она је освојила новчану награду од 30.000 долара, а уједно се и квалификовала за Светско првенство које ће се наредне године одржати у америчком граду Јуџину.
Армин Синанчевић освојио је треће место на митингу Дијамантске лиге у Цириху. Он је у петој серији успео да баци куглу до 21,86 метара и тако прескочио трећепласираног са Олимпијских игара Кристијана Волша. 
Први је био Рајан Краузер, а други Роберт Ковач, обојица из Сједињених Америчких Држава.
Синанчевићев хитац је био само два центиметара краћи од државног рекорда Србије који је у његовом власништву.
Фото: Sinančević, Krauzer, Kovač, foto: Instagram

 Руска атлетичарка Марија Ласицкене освојила је прво место у скоку у вис на финалном митингу Дијамантске лиге у Цириху скоком од два метра и пет центиметра.
У узбудљивом такмичењу на тргу Секхазелојтен у Цириху, олимпијска шампионка из Токија славила је испред Украјинке Јарославе Махучик (2,03) и Николе Мекдермот са Новог Зеланда (2,01).
Ове три атлетичарке биле су на победничком постољу и у Токију. И тада је Ласицкене била прва, Новозеланђанка је била друга, а Украјинка трећа.
У бацању кугле у женској конкуренцији тријумфовала је Американка Меги Јуин са хицем од 19,41 метар, док је код мушкараца најбољи био њен сународник Рајан Краузер (22,67).
У тркама на 5.000 метара славили су Франсин Нионсабо (14:28,98) из Бурундија у женској и Берих Арегави из Етиопије у мушкој конкуренцији (12:58,65).

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести