Ивана Вулета ШАМПИОНКА у Дијамантској лиги, Ангелина Топић трећа!

Српска атлетичарка Ивана Вулета победница је финала Дијамантске лиге у Јуџину у скоку у даљ, пошто је скоком 6,85 метара у последњој серији стигла до победе и титуле шампионкe престижног такмичења. Млада Ангелина Топић освојила је треће место пошто је прескочила висину од 1,95 метара.
1
Фото: Youtube Printscreen

Вулета је стигла до првог места испред Есе Бруме из Нигерије. Обе су скочиле по 6,85, а у тим случајевима се гледа други најбољи скок такмичарке.

Ту је била боља Српкиња јер јој је други најбољи скок био 6,77, а Нигеријки 6,69. Трећа је била Американка Кваниша Буркс са 6,77.

Победом на финалу Дијамантске лиге Вулета је на најбољи могући начин крунисала фантастичну сезону у којој је пре само три недеље постала светска шампионка у Будимпешти.

Топићева је прескочила 1,95 метара, а пре тога је била беспрекорна на висинама 1,91 метара и 1,83 метара, док је на 1,87 метара после једног рушења одлучила да прескочи остале покушаје и пренесе их на наредну висину, што се испоставило као добра одлука. Освајањем бронзе Ангелина је наставила да везује феноменалне резултате на највећим такмичењима. Скоро где год да је наступила ове сезоне, Ангелина је заузела неко од прва три места, што је огроман успех и додатни подстицај за њу. Нажалост висину од 1,98 м није успела да савлада. Прво место у Јуџину са тренутно водећим резултатом на свету заузела је Јарослава Махучик из Украјине са прескочених 2.03 метра, док је друга била Аустралијанка Никола Олислагерс.

- Презадовољна сам оваквим резултатом и што сам се показала у најбољем могућем светлу. Бити трећи у оваквом друштву је изузетан осећај који мотивише да се и даље напорно тренира. Надам се да ћу заједно са својим тимом бити једна од оних која ће писати историју светског скока у вис - рекла је Ангелина Топић.

Дуплантис поправио светски рекорд 

Швеђанин Арманд Дуплантис исписао је нову страницу историје у дисциплини скока с мотком на финалу Дијамантске лиге у Јуџину. Актуелни светски рекордер је поправио свој најбољи резултат у каријери и сада је власник новог највишег скока с мотком - 6,23 метара. Поменуту висину је прескочио већ из првог покушаја. Он је на истом месту прошле године, у дворани, прескочио летвицу на висини од 6,22 метара. Нити један атлетичар осим њега никада није скочио преко 6,16 метара, док је, с друге стране, Дуплантис успео да прескочи све висине од 6,17 метара па све до ове најновије, за нови светски рекорд.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести