Ивана Вулета: Желим да победом у Цириху ставим тачку на сезону

БЕОГРАД: Српска атлетичарка Ивана Вулета изјавила је да би ова сезона за њу могла да буде најуспешнија у каријери.
s
Фото: Youtube Printscreen

Вулета је ове године освојила златну медаљу на Светском дворанском првенству у скоку удаљ, које је одржано у Београду, као и злато на Европском првенству у Минхену.

"Наш циљ за ову годину је првенствено била одбрана титуле на СП у Београду. Све је то прошло глатко и сасвим очекивано с обзиром да је било на домаћем терену. Неопходно је било само да наставимо до лета са тим успесима. Ова сезона прети да буде најупешнија у мојој каријери. Освојила сам две златне медаље скоковима од преко седам метара. Чекам само финални митинг Дијамантске лиге наредне недеље у Цириху да ставим тачку на ову годину", изјавила је Вулета за Танјуг.

Она је најавила да ће покушати да победи у Цириху.

"Идем на злато у финалу. Тамо ћу наступити растерећена и желим да победом ставим тачку на ову сезону", додала је Вулета.

Најбољу српску атлетичарку наредне године очекују два такмичења.

"Следећа година је посебно интересантна због чињенице да ће два велика такмичења бити релативно близу и да нећу много путовати. ЕП у дворани биће одржано у Истанбулу, док ће Будимпешта бити домаћин СП на отвореном. Чекам да се заврши сезона па ћу онда правити планове", истакла је српска атлетичарка.

Олимписке игре у Паризу биће одржане 2024. године.

"Париз увек стоји као опција, с обзиром да је тек за две године. Немам више 20 година, тако да више ствари морају да буду укључене да бих могла да наступим. Тело се не понаша исто и све док осећам лагодност да радим, без болова и повреда, ту сам. У принципу одавно више ништа не морам и све ово што радим и чему тежим то су нека моја мала лична задовољства. Долази до смене генерације и ја сам срећна због тога. То је била идеја са челницима Српског атлетског савеза. Идеја је била да стварамо атлетику да траје. И тренери су се показали да могу дугорочно да праве планове. То је некако најбитније. И када одлучим да се повучем да се то не осети и да се успеси пренесу на неког другог. То је заједнички успех", рекла је Ивана Вулета.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести