Изабрали смо 64. пут најбоље спортисте Покрајине

То да нам је вирус променио животе и да ништа није исто као што је било пре појаве ове болести уверавали смо се и сазнавали претходних десет месеци.
дневник
Фото: Dnevnik.rs

Броје се преминули и заражени, рачуна се и прерачунава која је област живота и привређивања  највише изгубила, изгубили смо сви, а свакако међу онима којима ће 2020. остати у веома ружној успомени су и спортисти.

Све до објаве да су отказане Олимпијске игре у Токију тињала је нада да ће спорт најбезболније проћи кроз пандемију, међутим, након тога је било јасно да ће се отказати већина осталих великих такмичења и да ће се она надметања  која ће се, ипак, одржати играти пред празним трбинама, на отвореним и у затвореним спортским борилиштима.

Управо због сутуације у којој смо се нашли, били смо у дилеми да ли да и поред свега бирамо спортисту године. „Дневников“ избор је најстарији у Србији и специфичан је по томе што се бирају најбољи у 24 дисциплине, а због короне било је спортова који нису имали ниједно или су имали по једно-два званична такмичења. Консутовали смо се са легендама нашег и светског спорта, са олимпијским, светским и европским шампионима са наше вечне листе и већински став је био да победник 64. по реду буду медицински радници, уз уверење да ће то спортисти с разумевањем и подршком прихватити.

Ипак, због традиције дуге више од шест деценија, због спортиста који су се у неусловима такмичили и остварили добре резултате, одлучили смо да прогласимо тројицу најбољих и доделимо једну специјалну награду. Тек у прелиствању завршених националних првенстава, наступа на појединачним и екипним такмичењима у земљи и иностранству види се колико је спорт остао сиромашнији у овој години и колико спортиста није имало прилику да изађе на борилиште.

Подразумева се да нам је жао што се ове године нисмо дружили на нашој приредби на коју смо изузетно поносни, али искрено верујемо да ћемо се идућег децембра окупити и као свих претходних година, изузев 2020. честитати најбољима. А да не заборавимо, 2021, одржаће се Олимпијске игре у Јапану и још много великих такмичења на којима ће учествовати наши спортисти. Сви заједно морамо да верујемо да ће корона ускоро постати прошлост и да ћемо се на 65. „Дневниковом“ избору видети без маски.

„Дневникови“ лауреати за 2020. годину  су одбојкаш Војводине Павле Перић, фудбалер Војводине Никола Дринчић и рвач зрењанинског Пролетера Кристијан Фрис.

Специјална награда припала  је вишеструком уастопном шампиону -  Рукометном клубу Војводина. Надамо се да ће се ускоро створити услови да лауреате угостимо и да им уручимо пехаре, али без маски.

Б. Пуношевац

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести