Изборна скупштина ВК Данубијус 1885: Драгана Саратлић на челу

Дугогодишњи члан Веслачког клуба „Данубијус 1885” Драгана Саратлић једногласно је изабрана за председника овог новосадског клуба на седници Изборне Скупштине на којој је присуствовало 18 делегата од 21.
Драгана Саратлић
Фото: Драгана Саратлић

Она је на челу клуба заменила Жељка Пантовићм који је био председник клуба 12 година.

Поред Драгане Саратлић у Управном одбору су још: Дејан Милосављевић, Жељко Пантовић, Милан Баћановић, Александар Петрић, Синиша Бокан, Срђан Стефановић, Милан Дивјак и Милош Башић. У Надзорном одбору су: Александар Бојков председник, Емил Совиљ и Владимир Лазовић.

- У тенутку када економије свих земаља бележе стрмогави пад, када се иза нас налази пандемија незабележен у скоријој светској историји и када постоји неизвесност у коме правцу ће се развијати судбина модерног друштва, било би реално пред себе поставити рестриктивни циљ чији би основни задатак био очувања клуба на оном нивоу на коме је био пре ове кризе. Сама чињеница да Скупштину, и то изборну, одржавамо са три месеца објективног закашњења довољно говори у каквој се тренутно ситуацији налазимо. Зато се чини да је једини исправан став остати фокусиран на чување постојећих људских и материјалних ресурса - рекла је Драгана Саратлић по избору за председника ВК Данубијус. Постављање било каквих конкретних циљева, према Саратлићкиним речима, изгледа тешко али не и немогуће.

- Као спортисти навикнути смо на изазове и препреке, те из тог разлога не можемо себи дозволити да останемо на досадашњем ниво, јер без развоја и напретка загарантовано нам је пропадање. То пре свега значи да треба да уложимо максималне напоре како би се постигли најбољи резултат на такмичењима, унапредила организација рада клуба, увећала спортска база и задржали постојећи чланови. Резултат је увек циљ и то је суштина спорта. Због свега наведеног у плану нам је да у наредном периоду будемо фокусирани на следеће задатке.

Председница клуба Драгана Саратлић представила је план рада за 2020. годину.

- Планира се рад и развој у следећим областима: стручни рад, масовност чланова у свим категоријама, селекција и скаутинг, повећање броја активних веслача у пионирској и кадетској групи, учешће са што већим бројем веслача на свим регатама у Србији и иностранству, развој Универзитетског веслања и развој рекреативног веслања.

На седници су усвојени извештаји о раду сад већ старог Управног одбора, о стручно педагошком раду, о финансијском пословању, о раду марине, о раду дисциплинске комисије, о раду здравствене комисије и о раду Надзорног одбора.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести