Јаснић: Задовољан резултатима, Беогад ће бити прави домаћин

БЕОГРАД: Председник Универзитетског спортског савеза Србије (УССС) Синиша Јаснић изјавио је да је задовољан освајањем три медаље на Европским Универзитетским спортским играма у Коимбри, посебно због услова у којима су били.
sinisa jasnic, usss
Фото: Siniša Jasnić, foto: usss.org.rs

Србији су у Португалији медаље донели одбојкашице (сребро), одбојкаши и рукометашице (по бронзу), а потом је Јаснић преузео заставу ЕУСА као домаћин наредних Игара 2020. године.

"Задовољни смо резултатима и понашањем спортиста. Трудили смо се да их изолујемо од многих непријатности. Питање је да ли је могло боље, они су сигурно желели", рекао је Јаснић на конференцији за медије.

Србију су у Комбри представљала три Универзитета, из Београда, Новог Сада и Ниша, уз напомену Јаснића да ниједног тренутка није било неправилности у раду УССС.

"Подигла се велика галама, ректорка Београдског унивезитета Иванка Поповић се позвала на аутономитет, да је злоупотребљен грб тог универзитета, што није тачно. УССС има право да користи све универзитете чланове организације. Она је бранила спортистима да се такмиче, али они нису прихватили њен предлог и играли су".

Оштро је демантовао и да су се преправљале крштенице и издавале неправилне потврде, што су пренели поједини медији, па је због тога, како је навео, имао много непријатности код челника ЕУСА како би објаснио стање.

"УССС не издаје никаква документа и не служи се нечасним радњама", категоричан је Јаснић, који додаје да се више од 100 дана бори против "медијског линча једног листа као да је злочинац".

Истакао је и да је УССС, уз партнерство са Министарством омладине и спорта и Владом Србије, једини организатор 5. Европских Универзитетских игара у Београду.

"Више од 6.000 учесника биће у Београду, преко 500 Универзитета. Неће бити никаквих проблема, па ни са тзв. Косовом, јер се не игра под националним заставама, већ Унивезитета, биће и из Приштине. Биће само заставе Србије и ЕУСА, као и те две химне. Не желимо да Игре буду нешто око чега се потичемо, сви су пођеднаки и имају иста права. Бићемо прави организатори".

Јаснић наглашава да се очекује приход од око 11 милиона евра, али и изградњу Универзитетског спортског центра на Бежанијској коси.

"Због националног центра смо се и кандидовали. Да не верујем у његову изградњу сад бих поднео оставку. Уверен сам да ће га бити, урадили смо и пројекте".

Генерални секретар УССС Ђоко Чучковић, такође, је задовољан наступом српских спортиста.

"Резултатом можемо да будемо задовољни, остаје жал за још две медаље, у мушкој кошарци и баскету. Остали су испунили очекивања", закључио је Чучковић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести