Јелена Јанићијевић нова WBO шампионка Европе

Српска боксeрка Јелена Јанићијевић  је постала WBО професионална шампионка Европе у полувелтер категорији (до 63 кг) јер је на Златибору савладала шампионку Немачке Сару Вајдман у мечу који је трајао 10 рунди.
Боксерски савез Србије
Фото: Боксерски савез Србије

Судијска одлука је била једногласна у корис српске репрезентативке.

У препуној хали Туристичко рекреативног комплекса Златибор 7. боксера планете, Јелена је диктирала темпо, константно задавала јаке серије удараца противници, из рунде у рунду везла победничку нит која је на крају довела до тријумфа над изуетно расположеном и незгодном представницом Немачке која заузима 15. место на светској листи.

Победом на српској планинској лепотици, у првом профи мечу пред домаћом публиком Јанићијевићева је поред шампионског појаса Старог континета дошла и до пласмана на званичну ранг листу изазивача шампионке света у профи боксу Иркиње Кети Тејлор.

Репрезентативка Србије у олимпијском боксу, бронзана са европског шасмпионата 2022, прва боксерка наше земље која је исковала медаљу са првенства Старог континента, доктор наука, 38 – годишња Јелена Јанићијевић показала је и доказала да је све могуће када се увежу велика љубав, рад, енергија, мотивација и циљ, да препреке нема, да се врата великих позорница увек могу отворити и показати да сте најбољи!

У уводним борбама Златиборске бокс вечери боксовали су финалисти Златне рукавице 2022, али овај пут у боксу. Ремизирали су Антонио Бисет (Куба) и Игор Рогић у полувелтер категорији, Алекса Марковић је нокаутом савладао Јосифа Бијелића у лакотешкој,Владимир Губаш је победио Ненада Јовановића у полусредњој, као и Александра Рапајић у полусредњој Николину Гајић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести