ЈОШ ЈЕДНА ЈАКА ПРОВЕРА: Атлетичарка Милица Гардашевић у петак скаче у Банској Бистрици, међу ривалкама и Италијанка Јапикино

На путу до најзначајнијег такмичења у сезони, Олимпијских игара у Паризу, атлетичарка Милица Гардашевић ређа добре резултате на јаким митинзима где се среће са конкуренцијом која ће бити на залетишту скока удаљ и у „граду светлости“.
atletika
Фото: Српски атлетски савез

После три надметања на отвореном ове године, Новосађанку у петак очекује задатак у Банској Бистрици.

– Прошли викенд у Пољској Милица је показала да је на правом путу ка највећем циљу, Олимпијским играма у Паризу, којима претходи Европско првенство у Риму – рекао је за „Дневник“ њен тренер Марко Милинков. – Остварила је најбољи резултат сезоне скочивши 6,76 метара и имала је сјајну серију са још два скока преко 6,70.

Распоред до Рима није наклоњен даљашицама.

– Након једне Дијамантске лиге крајем априла, женски скок удаљ се не одржава ни на једном митингу златне серије светске атлетике до европског. На програму је на три митинга сребрног статуса који се одржавају у року од недељу дана. Желећи да Милица има јаку конкуренцију пре Рима, одлучили смо да учествујемо на два од поменута три – објаснио је Милинков.  

Гардашевићева ће тако после неизвесне борбе у Пољској прошлог викенда са Португалком Де Соусом и Немицом Милер, када је освојила друго место, сада, такође, имати велики изазов пред собом.

– Очекује је у Банској Бистрици одлична ривалка, Италијанка Лариса Јапикино, долази и Јапанка Хата са недавно прескочена 6,72 метра на митингу бронзане серије у Осаки, као и Литванка Петркаите и Мађарица Лешти, које не треба потценити – додао је Милинков.

Милица је у сезони на отвореном била трећа у Дијамантској лиги у Кини (6,52 м), па је победила у Александрији у Грчкој са 6,89, али уз недозвољен ветар у леђа, а потом је била друга у Пољској поменутим најбољим резултатом у 2024. од 6,76 м.

– Сезона је дуга, а све очи упрте су ка Паризу. Милица још није у пуној такмичарској форми, али излазак из већег обима у тренингу који је карактерисао припремни период је већ видљив, што показују и резултати. Њен лични рекорд на отвореном од прошле године је изузетно вреднан, 6,91 метар и нећемо олако најављивати тако далеке скокове, али Милица се дефинитивно приближава тим даљинама – поручио је Марко Милинков.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести