Јована Прековић победник Премијер лиге у каратеу у Истанбулу

Јована Прековић, припадница Спортске јединице Министарства одбране, победница је Премијер лиге у каратеу, која је у организацији Светске карате федерације одржана од 12. до 14. марта у Истанбулу.
Jovana Prekovic
Фото: Youtube Printscreen

Актуелна првакиња света у категорији - 61 кг - Јована Прековић на величанствен начин изборила учешће у финале Премијер лиге, али ипак у финалу није имала прилику да одмери снаге са Иранком Розитом Алипоуркешак која због повреде није наступила. Јована је до златне медаље дошла победама над такмичаркама из Словачке Ингрид Сухаков, у другом колу била је боља од такмичарке из Швајцарске Ноеми Корнфелд. Након овог меча у трећем колу победила репрезентативку из Хрватске Ану Ленард, у полуфиналном мечу савладала је такмичарку из Ирана Шиму Алесади коју је Јована победила веома убедљивим резултатом 6:3.

"Презадовољна сам овим успехом у Премијер лиги који је још једна потврда моје одличне тренутне форме. Жао ми је што се моја противница у финалу повредила и што није било финалног меча. Без обзира што је Розита моја директна конкуренткиња за освајање норме за учешће на Олимпијским играма искреноми је жао што се повредила и желим јој брз и успешан опоравак. Настављам даље с припремама, за наредну Премијер лигу и првенство Европе. Радујем се и Олимпијским играма јер већ имам норму за Токио и надам се новом успеху на највећем спортском спектаклу”, изјавила је Јована Прековић.

Тренер Јоване Прековић Роксанда Атанасов је истакла да је ово такмичење било један од степеника ка Олимпијским играма у Токију.

  „ Повреда Иранке нас је спречила у томе да још једном одмеримо снаге, али верујем биће још прилика за то јер се искрено надам да повреда коју је Розита добила није тешка и да њен тим није хтео да ризикује да та повреда буде још озбиљнија. Ми настављамо наше припреме у Аранђеловцу са врхунским такмичаркама из Бразила, Грчке, Бугарске, Финске. Учесница нашег кампа у Аранђеловцу Бразилка Кумизаки, такође је освојила златну медаљу у Истамбулу, али у категорији до 55 кг док је Бугарка Ивет Горанова изгубила у борби за бронзану медаљу. То говори о квалитету каратисткиња које овог тренутка живе и тренирају у нашем Аранђеловцу. Желим да се захвалим Влади Републике Србије, Министарству омладине и спорта, Олимпијском комитету Србије, компанији ,,Пештан,, , Општини Аранђеловац и Карате федерацији Србије што су заједничким снагама омогућили да у Аранђеловац доведемо свет и да имамо најбоље могуће услове за припреме и напредак.“ рекла је Роксанда Атанасов.

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић честитао је Јовани Прековић освајање златне медаље.

"Честитам Вам од срца. Поносни смо што сте припадница Министарства одбране, што нижете врхунске резултате и часно представљате нашу земљу широм света. Хвала Вам, драга Јована, још једном на свему што чините за нашу Србију“, рекао је министар Стефановић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести