Јовановић и Радовановићева освајачи 64. Златне рукавице

ЛОЗНИЦА: Српски боксер Ненад Јовановић и боксерка Нина Радовановић освајачи су традиционалне 64. Златне рукавице, која је вечерас завршена у Лозници.
boks
Фото: Tanjug, ilustracija

Јовановић је у финалу савладао Руса Сергеја Зубкова, док је Радовановићева у финалу била боља од Златиславе Чуканове из Бугарске.

Признање најбољима уручили су легендарни шампион Мирко Пузовић и освајач бронзане медаље за Србију на недавном шампионату света у Београду Владимир Мирончиков.

Најбољи домаћи боксер је Садам Магомедов, а најбоља домаћа боксерка Милена Матовић.

Најбољи техничар турнира је Сеиди Назиф (Србија), Анђом Агејев (Русија) је најбољи страни такмичар, а најборбенији пар су Тимир Галанов (Србија) и Кирен Мекдоналд (Енглеска).

Најбоља техничарка је Бугарка Мелис Јонузова, најборбенији женски пар су Милема Матовић (Србија) и Ишрак Шаиб (Алжир), а најбоља страна такмичарки Алжирка Имане Келиф.

Златне медаље за Србију освојили су Омер Аметовић, Тикир Галанов, Сејди Назиф, Ненад Јовановић, Алекса Марковић и Садам Магомедов, односно Нина Радовановић, Сандра Маран, Јелена Зекић, Наталија Шадрина и Милена Матовић

Специјална признања добили су Мујо Бајровић, легендарни боксер, Славиша Чуровић, главни уредник канала "Arena Fight", Александар Рисмић, председник БК Лозница и две легенде лозничког бокса Раша Бојанић и Драган Дурунга Васиљевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести