Јуниори Србије отпутовали на Европско првенство у Осијеку

БЕОГРАД: Још два дана остало је до првих такмичења на Европском првенству ваздушним оружјем у Осијеку. У понедељак на ватрену линију излазе јуниорке и јуниори.
juniori-polazak
Фото: ССС

Наша омладинска селекција данас је отпутовала у Осијек. Из Београда су кренули: Марија Коларевић, Теодора Вукојевић, Кристина Лазаревић (све три пушка), Теодора Симић, Јелена Тодоровић (обе пиштољ), Алекса Митровић, Ђорђе Савић, Вељко Илић (сва тројица пушка) и Стефан Тодоровић (пиштољ), затим Драган Доневић, шеф стручног штаба, и тренери Саша Икер, Стефан Вишекруна и Марко Сокић.  На путу су им се придружили спортски директор ШС Драган Марковић и такмичарка пиштољем Катарина Марицки, који су кренули из Новог Сада.

Шеф стручног штаба Драган Доневић пред старт јуниорских такмичења каже:

„У свим јуниорским дисциплинама, изузев у такмичењу пиштољем за јуниоре, представићемо се са комплетним, трочланим екипама. Прошле године дошло је до смене генерација, па је наша селекција релативно млада. Две такмичарке, Теодора Вукојевић и Кристина Лазаревић,  ће дебитовати на великом такмичењу. И поред тога, имамо адуте које могу да се боре за висок пласман у врло јакој конкуренцији каква нас очекује у Осијеку. Претходних недеља за јуниорски репрезентативци су имали заједничке припреме у Новом Саду и Смедереву, сматрам да су спремни за добра остварења.“

Јуниорска такмичења биће одржана од понедељка до среде, а сениорска од четвртка до недеље. Сениори пут Осијека крећу у уторак.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести