Јуниорски Куп нација у Врбасу, боксери Србије најбољи

ВРБАС: Четврти по реду јуниорски Куп нација за боксере и боксерке одржан је у Врбасу, уз учешће четири селекције - Сједињених Америчких Држава, Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Србије.
boks
Фото: Tanjug, ilustracija

За најбољу репрезентацију проглашена је селекција Србије, други је тим САД, трећа Северна Македонија.

Ленту најбоље боксерке је понела Сара Ћирковић, за најбољег боксера проглашен је Растко Симић, најборбенији пар чине Ђовани Јерковић (БиХ) - Урош Милошевић (СРБ), најбољи техничар је Матеја Петровски (СРБ), најбољи страни боксер је Американац Луго Елиах, најбољи судија је Бранислав Дамњановски.

Услед ограничених могућности кретања своје учешће морале су да откажу поједине репрезентације.

Јуниорски куп нација 2019. обележило је присуство чак 25 репрезентација са четири континента, што ове године није био случај услед свима познати разлога због панедмије вируса корона који се обрушио на целу планету.

Турнир 2020. је отворио Срђан Станић, члан Општинског већа за спорт и омладину, а у име Боксерског савеза и Организационог одбора турнира учеснике је поздравио Јовица Панић.

Упркос томе што је забележен мањи број такмичара и селекција, важно је што није прекинут континуитет одржавања турнира и да је настављен пламен племените вештине, уз спортско понашање и фер плеј.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести