Јуниорско СП у Тунису за теквондисте: Женама злато, Душану бронза

Наши теквондисти су блистали на Светској јуниорском првенству у Тунису, Серђа Стевић (до 55кг) и Надица Божанић (до 63кг) освојиле су златне медаље, док је Душан Божанић (до 68кг) освојио бронзу.
zlatbi nasi
Фото: Златни српски теквондисти, фото: Приванта архива

Уз ове фантастичне резултате, норму за 4. Летње олимпијске игре младих обезбедили су Надица Божанић, Душан Божанић и Богдан Булат.

„Ово је наш најбољи јуниорски резултат икада на светским првенствима. Драго ми је да сам био део овог тима и историје нашег спорта. Оно што је још важно, 50 одсто ових поена се преносе на сениорску светску ранг листу, тако да неће сениорски период почињати од нуле“, рекао је селектор Драган Јовић.

Презадовољан је и Југослав Настасић, матични тренер Надице и Душана.

„Историјски успех. Два пута у једном дану Боже правде. Радили смо напорно целу сезону и веровали у успех. Пресрећни смо“, рекао је Настасић, један од тренера јуниорске репрезентације.

Актуелна европска и сада и светска шампионака Серђа Стевић блистала је од среће.

„Имала сам шест тешких борби,  са тренером Драганом Јовићем досегла сам до најсјајнијег одличја. Финална борба са Кореанком је била најтежа и до последњег тренутка неизвесна. Ипак, успела сам да освојим злато за Србију.  Захваљујем се стручном тиму и мојим другарима који су ме бодрили и били уз мене“, рекла је Серђа Стевић.

Надица Божанић  је са пет победа у тешкој конкуренцији обезбедила титулу најбоље на свету у категорији до 63 килограма. „Пресрећна сам, захваљујем се свом тренеру Југославу Настасићу с којим сам се спремала дуги низ година за један овакав резултат и коначно сам га остварила у последњој години јуниорске конкуренције. Највише сам поносна на  млађег брата Душана, који је у другој години јуниора освоји бронзану медаљу. Ову најсјајнију  и најдражу медаљу посвећујем најбољој мами на свету, мојој мами Јовани, која је увек била уз нас“, рекла је Надица.  

Душан је у последњим секундама полуфинала поражен од Американца, али не жали због тога.

„Веома сам срећан због бронзе, а посебно што је моја сестра Надица постала светска шампионка. Верујем да смо ми текбввондисти обрадовали спортку Србију“, рекао је Душан Божанић.  

С. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести