Кајак-кану клуб Лиман окренуо нови лист: Заокрет ка млађима

Кајак-кану клуб Лиман суочио се с одласцима својих најбољих изданака, сенирских репрезентативаца, који је пут одвео у потрагу за бољим условима.
kkk liman1
Фото: KKK Liman

Тако су у ККК Лиман били принуђени да се окрену раду с млађим категоријама.

„Правимо нову екипу, јер су нас нажалост напустили репрезентативци, отишли су својим путем, па смо принуђени да се окренемо млађим категоријама. Радимо пуном снагом, а већ се изваја њих шест-седам, који имају невероватан потенцијал. Иначе, у клубу имамо око 150 чланова, а ту су, поред такмичара, још и рекреативци, припремне групе...“, рекао је тренер Мирослав Томић.

Чланови Лимана већ одавно су изашли на воду, а такмичарска сезона за њих почиње у априлу, када ће учествовати на меморијалној регати у Темишвару, с тамошњим школама спорта и клубовима с којима имају дугогодишњу сјајну сарадњу.

Фото: KKK Liman

„Практично, нисмо ни прекидали тренажни процес од краја прошле сезоне. Радили смо на мирним водама у околини, прошли смо тестирања у клубу, али и у Покрајинском заводу за спорт. Према резултатима, обећавајући је ниво способности који смо изградили, а то значи да би неко од наше деце могао да закуца на врата репрезентације до 15 година. Циљ нам је да се неколико наших такмичара резултатима афирмише на државном првенству и да тако обуку дрес с националним грбом. Још је важније то да омасовимо групу млађих такмичара од 10 до 13 година, како због квалитетнијег рада, тако и због селекције. Имамо реквизите, услови су побољшани, а све то захваљујући нашим донаторима. Сада је на реду да појачамо и струку, па ћемо ангажовати још неколико тренера“, нагласио је Томић.


Бесплатна школа кајака

У ККК Лиман током целе године ради школа кајака. Она је бесплатна, а могу да је похађају заинтересовани свих узраста који знају да пливају. Упис је радним данима од 20 сати у клупским просторијама, улица Каменичке аде 3 на Шодрошу.

Тренинзи се организују и до шест пута седмично, што опет зависи од жеља и могућности полазника. Детаљније информације могу да се пронађу на клупском сајту.


Фото: KKK Liman

Свесни су у ККК Лиману да је пред њима мукотрпан посао, али тврде да им воље не мањка.

„Оно што је важно и што нам је на првом месту је то да водимо рачуна о безбедности свих наших чланова. Без одличног пливања и појаса, нико не може на воду“, појаснио је Мирослав Томић.

И ове године, тачније 4. маја, ККК Лиман биће домаћин Кајакашког купа Нови Сад, који има међународни предзнак. 

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести