Кајакаши на базичним припремама у Бугарској

После прве фазе припрема, која је за српске кајакашке репрезентативце отпочела 16. октобра, окупљањем у Београду, а окончала се у Новом Саду, тренажни циклус наставио се у Белмекену, на југозападу Бугарске.
kajakasi-sala
Фото: Кајакашки савез Србије

Висинске припреме трајаће до 23. децембра. За то време, наши најуспешнији кајакаши користиће све погодности спортског центра на међи планине Рила и родопског планинског масива.

Своје утиске са припрема пренео је Марко Томићевић, актуелни светски шампион и олимпијски вицешампион из Рија.

„Имамо два тренинга дневно. Ујутру пливамо, весламо на ергометру или трчимо, док поподне углавном вежбамо у теретани. Мало се теже дише на надморској висини од 2.000 метара, али управо зато смо овде. Користимо сауну и хладан базен за опоравак, а морам да признам и да је храна одлична. Овај комплекс прилагођен је потребама многих спортова, па су тренутно са нама и бугарски рвачки тим и млађе селекције кајакаша из Пољске.“

Трофејни кајакаш открио је  и неке од циљева за предстојећу сезону. Како каже, успех се не остварује на самој трци, већ се до њега стиже постепеним радом, који траје месецима и годинама.

„Циљ који увек постављамо испред себе јесте да извесламо што бољу трку, независно од тога да ли су у питању квалификације, полуфинале или финале. Наравно, моја највећа жеља и дугорочни циљ, који сваког спортисту и “гура” кроз напоре и одрицања, јесте златна медаља на Олимпијским играма. На овогодишњем Светском шампионату доказали смо, првенствено себи, да имамо квалитет за такав успех. Следеће године нас очекује и ЕП у Београду и нарочито би ме обрадовало да баш ту освојимо прву златну медаљу на европским такмичењима“, јасан је Томићевић.

После висинских припрема, репрезентација ће имати краћу паузу за време новогодишњих и божићних празника. За 8. јануар заказано је окупљање у Новом Саду, а почетком фебруара стартоваће и друга фаза припрема.

С. Р. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести