Kајакаши Србије на припремама на Горичком језеру

Сениорске кајакашка репрезентације Србије, 24 кајакаша и члана стручног штаба, налази се на припремама у Требињу, који се на Горичком језеру припремају за нове медаље.
 Deo kajakaške družine na pripremama u Trebinju Foto: KSS
Фото: Део кајакашке дружине на припремама у Требињу Фото: КСС

На припремама у граду на Требишњици до 21. новембра на позив селектора нашег националног тима бораве: Анђело Џомбета, Биљана Релић, Бојан Зделар, Ервин Холперт, Кристина Бедеч, Марија Достанић, Марко Томићевић, Михаило Суботић, Миленко Зорић, Милица Старовић, Николина Молдован, Никола Расулић, Петар Милковић, Симо Болтић, Стефан Векић, Страхиња Стефановић и Владимир Торубаров.

У Требиње већ 19 година долази Мирослав Родић, који је члан стручног штаба и дојучерашњи селектор репрезентације. Према његовим речима, на припреме су долазиле млађе категорије селекције кајакашке репрезентације Србије, појединци-чланови А селекције, кајакашки клубови.

- Ту су за сваку врсту помоћи која нам затреба. Овај спорт може да буде веома значајан за туризам Требиња, за који знам да је у великој експанзији - рекао је Родић.

Репрезентативац Милица Старовић рекла је да се у Требињу припремала за СП које је одржано у августу у Сегедину, где је изборила визу за Олимпијске игре 2020. године у Токију.

- Из Требиња идемо по медаље. Верујем да ће се о Горичком језеру тек причати, јер су услови више него одлични, а тек ће бити када се уради ово што смо предожили градоначелнику - истакла је Старовићева. - Имамо среће са временом, тако да у потпуности можемо да искористимо боравак овде. Имамо два тренинга на води, а трећи је трчање или теретана. Надам се да ћемо успети ове почетне припреме одрадимо онако како смо планирали - нагласила је Милица Старовић.

Са српским репрезентативцима разговарао је градоначелник Мирко Ћурић, који им се захвало што су после више година одлучили да припреме одраде у Требињу. Ћурић је казао да је са члановима А кајакашке селекције Србије договорио да град Требиње у што скоријем периоду реши неколико њихових предлога који би додатно допринели развоју овог спорта.

- Њихов предлог је да се уреди стаза која је прилаз до Горичког језера, простор за прилазак кајаку и један монтажни објекат који би био свлачионица. Сада је на нама у граду да то урадимо, а следећи сусрет договорили смо за март 2020, када треба да дођу представници још неколико селекција - навео је Ћурић.

Искуства из Требиња није крио ни новоименовани селектор А репрезетнације Србије Павле Јованов, Он је истакао да му је драго што су имали прилику да разговарају са требињским градоначелником, који је, како је рекао, њихове предлоге одмах прихватио.

Неколико кајакаша, чим су објавили фотографије са Горичког језера, добило је поруке од својих колега из Европе са питањима где се налазе и какви су услови. Са наше стране отишле су само препоруке. Град је диван, људи су добри, услови су одлични - казао је Јованов.

  Ј. Г.

 

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести