Кајакаши Србије завршили прве зимске припреме у Турској: Шпанија и Португалија освежење за Париз

Кајакаши Србије одрадили су прве зимске припреме у Турској, где су боравили три седмице, од 26. новембра до 16. децембра.
kajak
Фото: Приватна архива

Залет за нову сезону ухватио је четверац, који је оверио норму за Олимпијске игре у Паризу 2024, у саставу Анђело Џомбета и Владимир Торубаров (ККК Војводина, Нови Сад), Марко Новаковић (ККК Бечеј) и Стефан Врдољак (ККК Вал Сремска Митровица).

Уз њих је био тренер Урош Митјев. Двосед Марко Драгосављевић (ККК Таркет Бачка Паланка) и Ервин Холперт (КК Сомбор), који је био надомак визе за Париз ове године, тренирао је под будним оком Сима Болтића.

– Фокус је био на аеробним капацитетима на води и снази, раду у теретани, а четверац без обзира на фазу припрема увек ради и на брзини. Поправљали смо неке недостатке, пажњу обраћали на квалитет завеслаја, издржљивост и снагу. Ово су најлакше припреме, а постепено ће бити све интензивније – рекао је Урош Митјев.

После празника на реду је наставак рада у иностранству, а четверац ће на нове дестинације.

– У олимпијској години посаде које имају норму за Париз могле су да бирају шта им највише одговара и одлучили смо се за одлазак у Шпанију и Португалију, где до сада нисмо ишли. У Севиљу ћемо кренути 15. јануара и бићемо три седмице, а после недељу дана паузе у Србији, отићи ћемо у Португалију на четири седмице – открио је Митјев.

Како каже тренер олимпијског четверца ове дестинације биће освежење за кајакаше.

– Севиља је специфична, јер су сва места за кајак у граду, тако да нам на почетку припрема неће сметати урбаније окружење. Касније, када нам буде потребна изолованија локација камп Нела, произвођача наших чамаца, у Португалији, биће идеалан избор. Верујем да се нећемо покајати. Промена је добра, како за физичке припреме, тако и на психолошком плану – додао је Урош Митјев.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести