Кајакаши Томићевић и Зорић вицешампиони Европе

ПЛОВДИВ : Српски кајакаши Марко Томићевић и Миленко Зорић освојили су данас сребрну медаљу на првенству Европе у Пловдиву. Олимпијски вицешампиони до новог сребра дошли су у дисциплини кајак двосед на 1.000 метара. На успеху им честитао председник Србије Александар Вучић.
kajak
Фото: Tanjug

Српски кајакаши Марко Томићевић и Миленко Зорић поручили су да су задовољни сребром, али да се надају да ће направити корак више на предстојећем првенству света у Рачицама.

Олимпијски вицешампиони освојили су ново сребрно одличје у двоседу на 1.000 метара, заузевши друго место у Бугарској, одмах иза немачке посаде.

"Задовољни смо као смо веслали, у јако доброј смо форми. Стартовали смо нешто лошије, остали смо иза водеће групе, али смо знали да можемо да се носимо са тим. Последњих 500 метара напали смо и успели да дођемо до другог места", рекао је Зорић, преноси сајт Кајашког савеза Србије.

Зорић не крије да су амбиције највише могуће на Светском првенству у Рачицама од 23. до 27. августа.

"У Чешкој можемо да направимо бољи резултат, само треба да радимо као до сада", поручио је Зорић.

На његове речи надовезао се Марко Томићевић, истакавши да очекује још бољи резултат.

"Целу трку осећали смо се одлично у чамцу, што ме јако радује. Када је тако онда се уздам у то да ћемо издржати до краја. Борили смо се са Шпацима и на крају завршили као други. Дали смо све од себе...У глави ми је да будемо још бољи на Светском првенству, останемо у форми и чак да је подигнемо", закључио је Томићевић.

"Част ми је да Марку Томићевићу и Миленку Зорићу честитам успех који су остварили на Европском првенству у Пловдиву" каже се у честитци председника Србије Александра Вучића.

Како је истакао освајањем сребрне медаље наши олимпијски вицешампиони још једном су доказали да се налазе у самом врху европског спорта и ове спортске дисциплине.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести