КАКАВ ПОЧЕТАК СЕЗОНЕ: Атлетичарка Мина Мијатовић без премца у Србији на 60 и 200 метара

Ако се по јутру дан познаје сезона Мине Мијатовић из Атлетског клуба Борац са Клисе биће поново успешна.
с
Фото: Тријумфалан почетак сезоне Мине Мијатовић (у средини) Фото: АК Борац

Ученица тренера Данијеле Шпирић у првој трци у дворани дошла је до најбољег резултата икада у Србији за пионирке на 60 метара (не воде се државни рекорди за овај узраст).

Победила је на митингу у Београду резултатом 7,71 секунда. Побољшала је свој претходни број један у земљи, који је поставила овог фебруара (7,74) и који је делила са Тамаром Радојичић из АК Војводина из Новог Сада. Тако је Мина ову годину, последњу у пионирском узрасту, почела личним рекордом од 7,81 секунде, а за сада је ово остварење побољшала на 7,71.

– Ишли смо на овај митинг да бисмо видели Минину форму, а на основу тренинга очекивала сам добар резултат. Темпирамо форму за средину јануара када су државна првенства – рекла је Данијела Шпирић.

Њена ученица је победила и на 200 м личним рекордом од 25,12 секунди.

– То је најбољи резултат икада у Србији, али ће га Српски атлетски савез накнадно убацити у статистику, јер је из неког разлога нема за ову дисциплину код пионира, а воде је Светска атлетика и Европска атлетика – додала је Шпирићева.

Мина Мијатовић је и власница најбољег резултата икада у Србији на 300 м у дворани (40,59) од ове године. Од јануара ће прећи у узраст млађих јуниорки, а већ има норму за ЕП у Бањској Бистрици 2024. у тој категорији.


Две плакете у клубу

Данијела Шпирић недавно је добила признање од Српског атлетског савеза за најбољег тренера у категорији старијих пионирки за 2023. годину, као и за остварене најбоље резултате Мине Мијатовић на 60 м и 300 м у дворани у овом узрасту.


К. Бугарски

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести