Кикбоксери из 12 земаља света тренирали у Новом Саду

НОВИ САД: У Новом Саду завршен је 2. Интернационални летњи тренинг кик бокс и мау-таи камп који је окупио такмичаре из 12 земаља света, који су у протеклих 10 дана имали прилику да тренирају са водећим светским тренерима ових спортова.
Kik bokseri u Novom Sadu foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Организатор Миша Бачулов рекао је да је у питању десетодневни тренинг камп, који по други пуз организује Ронин-Царнаге Глобал тим Србија, а по први пут у сарадњи са професионалном кик бокс Руском организацијом W5. 

“Камп је обухватио укупно 30 тренинга, кондиционих И тактичко техничких који су веома значајни за наставак даље сезоне, дизање физичке форме И техничког унапређења. Такмичари који долазе из 12 земаља света, Бразила, Венецуеле, Холандије, Русије, Пољске, Словачке, Чешке, Босне и Херцеговине, Словеније, Аустрије, Немачке, током десет дана имали су по три тренинга дневно са врхунским тенерима“, рекао је Бачулов.

Камп се одржава под вођством, како каже, четири тренутно најактуелнија тренера у свету.

„Са учесницима између осталих ради Аустралијанац Нејтан Корбет, један од најпознатијиј и најтрофејнијих бораца у овом спорту. Идеја кампа је да светски познати борци тренирају са омладином која се бави овим спортом И да на тај начин стекну веома значајно искуство”, казао је Бачулов, један од најпознатијих кик бокс тренера у региону.

Учесници су професионални борци, а на кампу, према његовим речима, имали су додатну мотивацију да дају свој максимум.„Они који су се највише залагали и показали као најбољи и најперспективнији, обезбедиће учешће на једном од предстојећих W5 турнира, а на тај начин ће моћи да започну можда неку нову професионалну каријеру”, казао је Бачулов.

Он је истакао да је веома значајно што се камп на овом нивоу одржава у нашој земљи, те додао да је Србија кроз чињеницу да је домаћин оваквог догађаја постала епицентар кик-бокса у Европи.Председник професионалне кикбокс организације из Русије (W5), Сергеј Чепионга, рекао је да желео да се укључи у организацију летњег кампа како би окупили што више младих људи, заљубљеника у ове спортове.

„Замислили смо десет дана, три тренинга дневно, било је тешко, али сви су прошли и наш план је успео, драго ми је да видим да се људи који долазе из 12 земаља, са пет континената, понашају као породица и то је била наша идеја, урадили смо добар посао“, истакао је Чепионга.

Наводи да жели да настави да ради са промоцијом W5.„Није битно каква промоција је у питању, најважније је да одржимо бокс живим, као „мејнстрим“ изнова и изнова, јер људи то заслужују“, додао је први човек руске W5 организација.

Нејтан Корбет, Аустралијанац који је једанаест пута био светски шампион у мау-таију, рекао је да је камп окупио много талентованих бораца.„Протеклих десет дана имао сам прилике да видим много надарених и перспективних младих бораца који имају изгледе да у будућности буду веома успешни“, рекао је Корбет.

Веома је значајно, каже, што су у прилици да раде са младим борцима и да их мотивишу.„Важно је што смо у прилици да их инписиришемо, они се надају да ће једног дана бити на врху, као што сам и ја био, сада је мој посао да их мотивишем, охрабрим и научим да су снови достижни“, рекао је Корбет и поручио младима да је важно да верују у себе и иду ка оставарењу својих снова.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести